Tăierea cu laser implică utilizarea unui fascicul laser pentru tăierea materialelor precum lemnul, plasticul, metalul, cauciucul etc. Această tehnologie a devenit o parte importantă a procesului de fabricație. Această metodă vine cu propria sa parte de avantaje și dezavantaje.

Tăierea materialelor este una dintre etapele majore implicate într-un proces de fabricație. Această etapă trebuie realizată cu precizie și eficiență, astfel încât etapele ulterioare ale procesului de fabricație să poată fi efectuate corect. Unitățile de fabricație actuale folosesc lasere pentru a efectua această sarcină.

Mașinile de tăiat cu laser sunt integrate cu un sistem de programare controlat de computer care determină unde și cum trebuie făcută tăierea pe material. Chiar dacă fasciculele laser au o utilitate deosebită, ele au și unele limitări.

Avantajele tăierii cu laser
~ Menținerea piesei în poziție corectă este mai ușoară în cazul tăierii cu laser în comparație cu tăierea mecanică.

~ Tăieturile obținute cu laserul sunt extrem de precise și nu necesită mult timp. Mai degrabă, întregul proces de tăiere a materialului este destul de ușor și realizat în mai puțin timp decât cel necesar de mașinile de tăiat convenționale.

De interes:  Cheile Băniţei, puse în valoare pentru turişti

~ Deoarece tăierea se face cu ajutorul unui fascicul laser, nu există contact direct al piesei cu niciun instrument de tăiere, eliminând astfel riscul de contaminare a materialului.

Serviciile de tăiere cu laser au o cerere continuă. Tehnologia cu fascicul laser este utilizată pe scară largă pentru tăierea diferitelor tipuri de materiale, cum ar fi hârtie, metal, plastic, lemn, piele, șifon, etc. Cu tăietorii cu laser, este ușor de tăiat și de gravat foi de diferite dimensiuni. Taietoarele lasere sunt utilizate de la producția de piese arhitecturale delicate până la crearea de piese personalizate pentru expoziții, evenimente sau sesiuni fotografice.

Producerea de articole personalizate, cum ar fi ecusoane sau carduri de invitație sau modele pentru industria bijuteriilor sau a modei, atât în cantități mici cât și în cantități mari. Ca orice alt serviciu tehnic, tăierea cu laser are avantaje și dezavantaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.