Agenția Națională de Integritate a pus ochii pe unul dintre edilii din Caraș-Severin!


Agenția Națională de Integritate a pus ochii pe unul dintre edilii din Caraș-Severin. Este vorba despre primarul comunei Cornea Ilie Lăzărescu. Conform ANI acesta s-ar afla în stare de incompatibilitate, astfel: „În perioada 15 iunie 2016 – 04 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.
Edilul din Cornea a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază și a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare.
„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul ANI.

De interes:  „Strategie în alb și negru” – ediția din 28 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.