A lovit o polițistă și a fost condamnat pentru ultraj

Judecătoria Timișoara a publicat zilele acestea soluția în cazul polițistei locale care a fost agresată de un bărbat din Hunedoara, în luna decembrie a anului trecut, în Piața Victoriei.

Instanța a stabilit că G.N., de 37 de ani, se face vinovat de săvârșirea infracțiunii de ultraj, prevăzută de articolul 257 din Codul Penal, condamnându-l pe acesta la pedeapsa de un an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi. În data de 14 decembrie, în jurul orei 23.45, în Piața Victoriei, patrula de polițiști locali a observat pe platoul din fața Operei un bărbat care tulbura liniștea publică și agresa persoanele din zonă, fiind într-o avansată stare de ebrietate. Mai mult, acesta avea asupra sa și un cuțit. Cel în cauză a devenit agresiv la somațiile polițiștilor locali de a se supune controlului corporal, lovind cu pumnul în fața polițista locală aflată în patrulă.

Acesta a fost însă imediat imobilizat și încătușat fiind predat la vremea respectivă polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL. Cine este în spatele lui Dragoș Săvulescu. Cristian Rizea: „Sunt mulți care tremură în aceste momente”

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit art. 257 din Codul Penal, amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.