Oricare dintre listele principale care clasifica cele mai bune filme din toate timpurile – cum ar fi „ 100 de ani, 100 de filme ” din 1998 ale Institutului American de Film – a ordonat numele a mii de filme pentru a conveni care sunt clasicele cinematografiei.

Cand recenziile de filme si seriale sunt singurul factor luat in considerare pentru a organiza acel clasament, rezultatele devin surprinzatoare.

Aici puteti vedea cateva dintre cele mai bune filme din toate timpurile, conform recenziilor telespectatorilor.

Tacerea mieilor (1991)

Aceasta drama criminala din 1991 nu a fost prima care l-a pus pe Hannibal Lecter pe marele ecran, dar a fost cu siguranta cea mai impactanta. Actorul Anthony Hopkins, care s-a implicat intr-o batalie de inteligenta cu agentul FBI, Clarice Starling (Jodie Foster), urmareste povestea unui criminal in serie numit Buffalo Bill. Castigator a cinci premii Oscar, filmul a fost urmat de o continuare, un prequel, o emisiune TV si chiar un scurtmetraj in stil de joc video pe 8 biti.

De interes:  Strategie în alb și negru – Ediția din 4 iunie

Producatorii (1967)

Punand afacerile spectacolului in cruce, aceasta satira zdrobitoare ii urmareste pe doi producatori inselatori pe masura ce intrigeaza cel mai mare flop de pe Broadway din toate timpurile. Numele acestui flop este „Springtime for Hitler: A Gay Romp with Adolf and Eva at Berchtesgaden” si este la fel de ofensator pe cat ne-am putea astepta. Filmul i-a adus lui Brooks singurul sau Oscar, pentru cel mai bun scenariu original.

Femeile mici (2019)

Cel de-al doilea efort de regie al Gretei Gerwig si-a consolidat statutul de veritabil autor, facandu Oscarurile din 2020 sa fie mai greu de inghitit. Pozitia ei despre romanul seminal al lui Louisa May Alcott este ultimul si probabil cel mai bun dintr-o lunga linie de adaptari pe ecran mare. Actorii Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh si Eliza Scanlen interpreteaza surorile si conduc o distributie talentata.

Zilele Raiului (1978)

Situat la inceputul secolului al XX-lea, „Zilele Raiului” urmareste un cuplu romantic pe nume Bill si Abby, care se angajeaza intr-o ferma din Texas, unde se prefac ca sunt frati. Cand s-a descoperit ca proprietarul terenului are sentimente pentru Abby, cuplul incearca sa exploateze acele sentimente pentru castig personal. Cu o cinematografie luxurianta si un dialog rar, filmul a consolidat statutul regizorului Terrence Malick de maestru vizual, desi unul de natura evaziva. Fidel personalitatii sale misterioase, Malick a facut o pauza de 20 de ani dupa lansarea acestui film

De interes:  Primele doze de Remdesivir din contractul semnat cu Comisia Europeana au ajuns la Timișoara

Cei mai buni ani din viata noastra (1946)

In aceasta groaznica drama din 1946, trei soldati se intorc acasa dupa ce au slujit in cel de-al doilea razboi mondial si apoi se lupta pentru reintegrarea in societate. A fost regizat de William Wyler, un fost maior al Fortelor Aeriene al carui film de razboi anterior, „Mrs. Miniver ”, este considerat la fel de iconic. In ciuda tonului sumbru si deprimant, „Cei mai buni ani din viata noastra” a fost cel mai mare succes la box-office de la „Gone With the Wind” din 1939.

Pe malul apei (1954)

„Pe malul apei” este o drama criminala alb-negru cu Marlon Brando in rolul lui Terry Malloy, un docist al carui frate (Rod Steiger) lucreaza indeaproape cu seful sindicatului corupt al lor (Lee J. Cobb). Pe tot parcursul filmului, presiunea creste pe masura ce Malloy cauta sa-si gaseasca propria voce – si sa se ridice in fata stapanului. Filmul a castigat opt ​​premii Oscar si patru Globuri de Aur.

De interes:  Micro-pădure urbană amenajată la Timișoara

Cool Hand Luke (1967)

In aceasta drama din 1967, Paul Newman interpreteaza un detinut relaxat intr-o inchisoare rurala, care se confrunta in mod obisnuit cu supraveghetorii sai. Fostul condamnat Donn Pearce a fost autorul cartii pe care s-a bazat filmul si a co-scris scenariul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.