6 situații în care izolarea cu polistiren expandat este ideală

  Polistirenul expandat este folosit foarte frecvent în izolarea exterioară a clădirilor, iar acest lucru nu este întâmplător, deoarece are numeroase avantaje. Descoperă 6 situații în care izolarea cu polistiren expandat este ideală.

  Când ai nevoie de o soluție avantajoasă financiar

  Placarea cu polistiren este cea mai ieftină soluție pe piața din România, fiind și foarte eficientă în ce privește izolarea termică. Polistirenul este mai ieftin decât vata minerală de sticlă, vata minerală bazaltică, pluta (expandată sau granulată), spuma, foliile termoizolante și fibrele celulozice.

  Când îți dorești un material ușor de montat și de prelucrat

  Polistirenul este un material ușor de montat și nu există niciun fel de atenționări în legătură cu protecția muncii în timpul punerii în operă. În funcție de planeitatea zidului, poți alege între două metode de montare. Dacă zidul este plan, poți folosi aceeași metodă care este utilizată la placarea cu gresie și faianță: adezivul se întinde pe zid cu drișca zimțată, apoi pe placa de polistiren (deși acest pas este opțional) și se lipește de zid.

  În cazul în care zidul nu este drept, polistirenul se poate monta prin lipirea în puncte: se pune un cordon de adeziv pe conturul plăcii, iar în mijlocul acesteia se adaugă 5 puncte de contact. Așezarea plăcilor se face diferit, după metoda montării unui zid de cărămidă.

  Pentru a comanda polistiren expandat, în primul rând e nevoie să calculezi suprafața care trebuie acoperită, iar apoi trebuie să iei o marjă de 20%, pentru eventualele pierderi de material.

  Când umiditatea este ridicată

  Polistirenul își păstrează proprietățile termoizolante inclusiv în mediile cu umiditate crescută. În condiții atmosferice de ceață, spre exemplu, polistirenul nu absoarbe vaporii de apă din atmosferă, deoarece nu este higroscopic. Pentru ca absorbția de apă să fie nulă, polistirenul fațadei trebuie protejat cu adeziv, astfel încât proprietățile sale termoizolante să se păstreze inclusiv în caz de ploaie.

  Când ai nevoie de o izolare durabilă

  Mulțumită stabilității sale termice superioare, polistirenul expandat își păstrează dimensiunile și volumul inclusiv la temperaturile ridicate la care sunt supuse fațadele în timpul verii. Dacă este aplicat corect, polistirenul își va păstra rezistența și elasticitatea și va avea o durată de viață îndelungată. Este rezistent la vapori și la variații de temperatură dar, pentru a-și păstra aceste proprietăți, este nevoie să alegi polistiren de calitate superioară și să apelezi la o echipă de profesioniști pentru realizarea lucrării de izolație.

  Când ai nevoie să izolezi la exterior

  Lucrările de izolație exterioară realizate cu polistiren expandat sunt foarte comune și se practică pentru majoritatea clădirilor. Având o conductivitate termică redusă, polistirenul nu permite pierderea căldurii din interior iarna, sau transmiterea ei către interior pe timpul verii. Acesta rezistă foarte bine la cicluri repetate de îngheț și dezgheț, dar și la compresiune și la șocuri mecanice, fiind astfel un material ideal pentru izolarea la exterior.

  Când vrei să reduci consumul de energie

  Din momentul în care îți izolezi locuința cu polistiren, consumul de energie va fi considerabil redus. Polistirenul reduce pierderile de căldură în timpul iernii, aceasta menținându-se pentru un timp mai îndelungat la interior, iar pe timpul verii răcoarea se păstrează mai bine, astfel încât vei consuma mai puțin cu funcționarea aerului condiționat. Astfel, cheltuielile la utilități vor fi reduse considerabil, iar tu te vei putea bucura de un confort termic ridicat.

  Polistirenul expandat este o soluție economică, ideală pentru izolarea la exterior, fiind rezistent la compresiune, variații de temperatură și umiditate crescută. Este durabil și ușor de pus în operă, așadar poate fi folosit cu încredere. Atunci când cumperi polistiren, verifică dacă furnizorul face livrări la domiciliu. Spre exemplu, Mathaus îți livrează polistirenul expandat la ușă, așadar ție îți va fi mai comod și nu va trebui să îți faci griji că materialele se vor deteriora până ajung la tine.

  De interes:  Fotbal cu suflet, la Voinţa Răcăşdia! Pasiunea, marele atu al campioanei Ligii a V-a Caraş-Severin

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.