Connect with us

Locale

5 sfaturi ca să ai încredere în zâmbetul tău (P)

Publicat

pe

Zâmbetul este considerat cel mai important accesoriu. Expresiile faciale ne influențează imaginea în fața celorlalți, iar zâmbetul aduce, deseori, reacții pozitive de la oamenii din jurul nostru. Un zâmbet sincer poate preveni multe conflicte, fiindcă poate alunga orice tensiune și creează o interacțiune mai plăcută între persoane. De asemenea, zâmbetul este reflexia unei stări generale de bine sau de fericire. Mai mult decât atât, zâmbetul poate reduce stresul și te poate face mai atrăgător. 

Toate acestea reprezintă motive întemeiate pentru a zâmbi mai des. Însă, cum faci acest lucru, dacă nu ești obișnuit și nu ai încredere în tine? Iată 5 sfaturi utile pentru a învăța să zâmbești cu adevărat.

1. Ai grijă de igiena orală!

Nu poți zâmbi cu încredere, dacă respirația ta e urât mirositoare sau dacă ai resturi alimentare între dinți. Asigură-te că te speli pe dinți de 2 ori pe zi și că folosești ața dentară după fiecare masă. De asemenea, utilizează apă de gură ca să scapi sau să elimini riscul de a suferi de halenă (respirația urât mirositoare). Aceasta poate apărea din cauza bacteriilor care se acumulează în cavitatea bucală, iar apa de gură are proprietăți antibacteriene. Halena poate apărea, însă, și din cauza cariilor, de aceea din când în când, este indicată o vizită la medicul stomatolog.

Consultul stomatologic de rutină, o dată la 6 luni, prezintă o importanță deosebită pentru păstrarea sănătății orale. Consultul și periajul profesional ajută la prevenirea problemelor dentare care te-ar putea împiedica să zâmbești.

2. Corectează-ți defectele care te complexează!

Multe defecte sau probleme la nivelul dinților creează complexe care nu te lasă să zâmbești larg. Depunerile de tartru („pietre pe dinți”) de culoare galben-brună sunt una dintre cele mai comune probleme care afectează aspectul estetic al danturii. Detartrajul este o procedură accesibilă, care rezolvă această problemă. 

Alte probleme pot fi defecte ale dinților, lipsa unor dinți sau smalțul îngălbenit. Toate acestea scad încrederea de sine. Însă din fericire, există proceduri de estetică dentară în Timișoara și nu numai, prin care aceste probleme pot fi ameliorate sau chiar înlăturate.

3. Exersează-ți zâmbetul!

Dacă nu ai încredere în zâmbetul tău, poate ai o impresie greșită despre propria persoană. Ar putea fi util să petreci mai mult timp în oglindă, să te descoperi și să te accepți așa cum ești. Zâmbește larg în oglindă și privește-te din mai multe unghiuri. Poți încerca mai multe tipuri de zâmbete, astfel încât să îl identifici pe cel care te avantajează. Însă, nu uita că, de departe, cel mai frumos zâmbet este cel natural. 

Exersarea zâmbetului te poate ajuta și să te obișnuiești să faci acest gest mai des, natural, fiindcă îi induci creierului această acțiune. 

4. Dă-ți voie să zâmbești cu adevărat, atunci când simți nevoia. 

Este important să dai frâu liber sentimentelor pozitive și să le exprimi prin zâmbet. Probabil că ți-ai stăpânit zâmbetul de multe ori, din cauza încrederii scăzute de sine. Însă, exteriorizarea sentimentelor te ajută să le trăiești mai intens. Zâmbește sincer atunci când simți nevoia și nu te mai chinui să îți ascunzi dantura. Deși unele persoane au impresia că zâmbetul lor nu este atrăgător, nu uita că oamenii sunt mai frumoși când zâmbesc. Persoanele cu încredere de sine scăzută au o imagine de sine distorsionată și se subapreciază, însă, realitatea este cu totul alta. 

5. Bucură-te de reacțiile pozitive din jurul tău!

Este demonstrat că zâmbetul este răsplătit cu alt zâmbet. Cu alte cuvinte, dacă îi zâmbești cuiva, persoana respectivă îți va întoarce gestul, involuntar. Zâmbetul te face mai carismatic și mai plăcut de cei din jur, iar acest lucru se va vedea pe fața acestora. Hrănește-ți încrederea de sine prin aceste reacții pozitive, și, astfel, vei fi motivat să zâmbești mai mult. 

Așadar, ia în considerare aceste sfaturi pentru obține încrederea în tine și în zâmbetul tău, iar perspectiva asupra propriei persoane și asupra vieții s-ar putea schimba într-un mod pozitiv. 

De interes:  Concedierile se fac ca statul să fie mai eficient
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locale

Americanii vor să cumpere TikTok

Publicat

pe

Cu doar 10 zile înainte ca interdicția americană asupra TikTok să intre în vigoare, grupul de susținere a internetului Project Liberty al omului de afaceri Frank McCourt a anunțat joi că a înaintat o propunere de cumpărare a site-ului de socializare de la compania chineză de tehnologie ByteDance.

Project Liberty și partenerii săi, cunoscuți sub numele de „The People’s Bid for TikTok”, ar restructura aplicația pentru a exista pe o platformă deținută de americani și pentru a prioritiza siguranța digitală a utilizatorilor, se arată într-o declarație a proiectului, conform CNBC.

„Am înaintat o propunere către ByteDance pentru a realiza viziunea Project Liberty pentru o TikTok reimaginată – una construită pe o stivă tehnologică de origine americană care pune oamenii pe primul loc”, a declarat McCourt, fondatorul Project Liberty, în declarație. „Prin menținerea în viață a platformei fără a se baza pe algoritmul TikTok actual și prin evitarea unei interdicții, milioane de americani pot continua să se bucure de platformă.”

Un purtător de cuvânt al Project Liberty a declarat că grupul nu dezvăluie termenii financiari ai ofertei, dar a confirmat că ByteDance a primit propunerea.

De interes:  31 august, data limită până la care românii îşi mai pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie

Curtea Supremă va audia vineri argumentele orale privind interdicția, care a fost promulgată de președintele Joe Biden în aprilie anul trecut. ByteDance a refuzat în mod repetat să vândă TikTok și a contestat legislația pe baza Primului Amendament.

Cazul a trecut prin sistemul judiciar. Cel mai recent, Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul Districtului Columbia s-a pronunțat în favoarea legii la 6 decembrie, scriind că justificările de securitate națională ale guvernului pentru interdicție au fost suficient de convingătoare.

Într-un dosar depus la tribunal la 9 decembrie, TikTok a declarat că interdicția ar costa micile întreprinderi și creatorii de rețele sociale din SUA 1,3 miliarde de dolari în venituri și câștiguri într-o singură lună și că peste 7 milioane de utilizatori americani fac afaceri pe TikTok.

Interdicția, cunoscută sub numele de Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act, interzice distribuirea și întreținerea aplicației atât timp cât aceasta se află sub proprietate chineză.

People’s Bid for TikTok vizează migrarea TikTok către o platformă open-source care să permită utilizatorilor un control mai mare asupra datelor lor, ca parte a misiunii Project Liberty de a construi un internet cu mai multă putere pentru utilizatori.

De interes:  VIDEO/ Ce se întâmplă cu adevărat la Terapie intensivă? Mărturii EXCLUSIVE de la Spitalul Colentina

Inițiativa are ca parteneri grupul bancar de investiții Guggenheim Securities și firma de avocatură Kirkland & Ellis. Printre susținătorii săi se numără susținători ai siguranței digitale, investitorul Kevin O’Leary și inventatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee.

Citeste in continuare

Locale

Vom putea personaliza fotografiile și mesajele

Publicat

pe

WhatsApp lansează noi funcții creative care transformă modul în care utilizatorii pot personaliza fotografiile și mesajele. Meta, compania care deține aplicația, a anunțat trei actualizări majore pentru început de 2025, informează Mediafax.

Prima noutate este folosirea realității augmentate (AR) pentru editarea fotografiilor și videoclipurilor. Utilizatorii pot acum să corecteze imperfecțiunile faciale, să adauge machiaj virtual sau să insereze elemente decorative direct în aplicație.

A doua funcție permite crearea de stickere personalizate din selfie-uri. Procesul este simplu: utilizatorul accesează meniul de stickere, apasă pe „Creați”, face un selfie, iar stickerul rezultat poate fi salvat și trimis contactelor. În plus, pachetele de stickere pot fi acum distribuite direct în conversații.

A treia actualizare simplifică modul în care reacționăm la mesaje. În loc să ținem apăsat pe un mesaj pentru a afișa bara de emoji, acum este suficient să dăm dublu-click. Deși pare o schimbare minoră, economisește timp pentru utilizatorii activi.

Aceste noi funcții se adaugă altor actualizări recente, precum scanarea documentelor, crearea de ciorne pentru mesaje și transcrierea automată a mesajelor vocale în text, notează TF1.

De interes:  31 august, data limită până la care românii îşi mai pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie

Citeste in continuare

Locale

Concedierile se fac ca statul să fie mai eficient

Publicat

pe

Raluca Turcan intervine în scandalul concedierilor de la Senat. Turcan îl apără pe Ilie Bolojan și spune că acesta vrea un stat mai eficient.

Deputatul PNL Raluca Turcan, fost ministru al Culturii, afirmă joi că lupta pe care preşedintele Senatului, liderul PNL Ilie Bolojan o duce pentru reducerea cheltuielilor statului nu este împotriva oamenilor din sistemul public, ci pentru ca statul să fie mai eficient, economia privată să funcţioneze pentru a duce greul şi angajaţii din mediul privat să aibă locuri de muncă şi să fie plătite mai bine.

”Lupta pe care Ilie Bolojan o duce pentru reducerea cheltuielilor statului nu este împotriva oamenilor din sistemul public, ci pentru ca statul să fie mai eficient, economia privată să funcţioneze pentru a duce greul şi angajaţii din mediul privat să aibă locuri de muncă, iar acestea să fie mai bine plătite”, spune Turcan într-o postare pe Facebook.

Ea arată că, în decembrie 2024, la stat aveam 1,3 milioane de angajaţi şi eram pe locul 4 în Uniunea Europeană în privinţa cheltuielilor cu angajaţii din sistemul bugetar, cu o alocare de 21,7% din buget.

De interes:  31 august, data limită până la care românii îşi mai pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie

”Pe de altă parte, 4,2 milioane de oameni lucrează în mediul privat (foarte puţini vorbesc despre ei) şi circa 1,2 milioane de firme duc greul economiei. Pentru ca angajaţii din domeniul privat să aibă locuri de muncă mai bine plătite, angajatorii au nevoie de un cadru fiscal predictibil, stimulativ, astfel încât să ajungem inclusiv la o reducere a contribuţiei pe muncă”, subliniază Turcan.

Ea mai afirmă că la poza economiei româneşti, contribuţia pe muncă poate fi scăzută cu 1%, fără să fie afectat echilibrul economic, dacă se creează 100.000 de noi locuri de muncă.

”Aşa ar trebui aşezată strategia economică a României inclusiv pe componenta reformei bugetare. Prin urmare, reaşezarea sistemului public este despre servicii mai bune”, menţionează Raluca Turcan, fost ministru al Culturii.

Citeste in continuare

ȘTIRI NOI

Ce trebuie sa stiiacum 9 hours

În 2024, O.B.A Different by Luxury a finalizat trei proiecte rezidențiale și a început lucrările la alte două. Bogdan Alexandru Onea: „Privim cu optimism oportunitățile oferite de acest an”

Dezvoltatorul imobiliar O.B.A Different by Luxury, cunoscut pe piața locală pentru proiectele sale exclusiviste, cu un deosebit potențial investițional, a încheiat...

Politicaacum 20 hours

MAREA UNIRE A NEAMULUI, ÎN ZI DE MARE SĂRBĂTOARE. CĂLIN GEORGESCU VA FI ALĂTURI DE POPORUL ROMÂN: MII DE OAMENI, DIN NOU ÎN STRADĂ

  Astăzi are loc cea mai mare manifestație a începutului de an. În doar câteva ore, mii de români se...

Localeacum 20 hours

Americanii vor să cumpere TikTok

Cu doar 10 zile înainte ca interdicția americană asupra TikTok să intre în vigoare, grupul de susținere a internetului Project...

Ce trebuie sa stiiacum 20 hours

Somnul tău merită ce e mai bun: perne cu puf de gâscă pentru confortul tău

Somnul este esențial pentru refacerea corpului și minții, iar calitatea acestuia depinde de mulți factori, printre care se numără și...

Ce trebuie sa stiiacum 20 hours

Te gândești la un refresh al locuinței la început de an? Iată câteva idei pentru inspirație

La început de an, fiecare dintre noi simte nevoia de schimbare, de a aduce un suflu nou în locuință și...

Ce trebuie sa stiiacum 20 hours

Apa împrăștiată în baie, cauza a 5 cele mai comune accidente

După o zi obositoare, nimic nu ne aduce liniște și relaxare ca o baie fierbinte, în care să presărăm spumant...

Localeacum 21 hours

Vom putea personaliza fotografiile și mesajele

WhatsApp lansează noi funcții creative care transformă modul în care utilizatorii pot personaliza fotografiile și mesajele. Meta, compania care deține...

Localeacum 22 hours

Concedierile se fac ca statul să fie mai eficient

Raluca Turcan intervine în scandalul concedierilor de la Senat. Turcan îl apără pe Ilie Bolojan și spune că acesta vrea...

Localeacum 23 hours

Comisia Europeană protejează ‘Jidvei’ ca denumire de origine

Comisia Europeană a aprobat o nouă indicație geografică din România. Este vorba de „Jidvei”, înregistrată ca denumire de origine protejată,...

Localeacum 1 day

Capitala, pe mâna celor care au distrus-o

Noua alianță PSD-PNL-PUSL-AUR din Consiliul General al Municipiului București este o încercare disperată a celor care au pierdut alegerile anul...

TOP ȘTIRI Bănățeanul.ro

Copyright © 2025 - BĂNĂȚEANUL.ro Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul www.banateanul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@banateanul.ro