Din entuziasmul de a da nastere unei plantatii cochete de flori, multe greseli pot aparea chiar si fara sa-ti dai seama.

Iar acest lucru te poate dezamagi in cele din urma pentru ca, poti afecta gradul de germinare al acestora, implicit, faptul daca ele vor face sau nu flori.

De aceea consideram ca-ti va fi de mare folos sa citesti randurile urmatoare unde vei gasi cel putin 5 greseli de evitat in plantarea acestora.

  1. Nu planta semintele in gradina, in sezonul rece

Cei care sunt priceputi in domeniul plantelor si au o vasta experienta, stiu ca asta este una dintre cele mai mari greseli. Este oarecum si logic pentru ca, adaugate intr-un sol rece, plantele nu vor avea timp suficient sa se acomodeze si, practic, ele vor ingheta. De aceea se recomanda sa plantezi seminte flori direct in gradina atunci cand anotimpul este unul placut, potrivit speciilor pe care le alegi. Drept alternativa, poti planta semintele intr-un ghiveci si sa le pastrezi la o temperatura optima, placuta, iar ulterior sa le transferi in pamant.

  1. Evita sa plantez o singura samanta

Dragostea fata de plante se poate transforma astfel incat sa ajungi sa-ti doresti cat mai multe flori. Iar unele specii vin la pachet cu o punga generoasa din punct de vedere al cantitatii de seminte ceea ce, la prima vedere, ar putea parea o idee buna incat sa te bucuri la final de cat mai multe plante. Totusi, trebuie sa stii ca nu toate semintele incoltesc, asa ca, uneori, e bine totusi sa ai un adaos extra.

  1. Plantarea semintelor intr-un singur loc

Bineinteles, a planta cateva seminte nu trebuie sa fie egal cu plantarea unei jumatati de plic sau a unui plic intreg (in cazul in care florile se regasesc sub aceasta forma). Asigura-te ca distribui semintele cat mai uniform si pe o suprafata mai generoasa, pentru a avea certitudinea ca te vei bucura de numarul de fire dorit si ca acestea se vor dezvolta in mod corespunzator.

  1. Udarea excesiva

Pe fiecare ambalaj sau printre specificatiile producatorului vei gasi inscrisa remarca ca semintele trebuie udate regulat dupa plantare, pentru a le asigura intreg mediul necesar formarii plantei. Ei bine, unii transforma acest sfat intr-o litera de lege, ajungand sa le ude mult prea des si/sau cu cantitati mult prea mari de apa. Totusi, acest lucru nu e recomandat pentru ca poate duce la mucegairea semintelor sau la crearea unui mediu exagerat de umed care, implicit, va duce la degradarea acestora.

  1. Utilizarea unor soluri oarecare

Si nu in cele din urma, daca este prima data cand vrei sa plantezi seminte, eventual in ghiveci, te poti orienta desigur si catre pamantul de flori disponibil in marea majoritate a magazinelor de profil sau in supermaketuri. Totusi, trebuie sa acorzi o atentie sporita pamantului de flori caci, nu orice sol este compatibil cu florile pe care ti le doresti. Acest lucru se poate intampla desigur, si cand vine vorba de plantarea acestora in sol.

Ca prin urmare, tine cont de toate aceste sfaturi si evita sa comiti greselile enumerate.

De interes:  Cum se izolează termic o mansardă, cu celuloză?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.