Din pacate, cele mai delicioase preparate vor necesita intotdeauna cel mai indelungat timp de pregatire, dar si propriu zis, de gatire. Bunicii nostri si generatiile anterioare lor nu au avut posibilitatea de a se bucura de atat de multe ustensile care sa le faciliteze gatitul. In schimb, noi avem astazi inclusiv posibilitatea de a ne pregati mese savuroase si delicioase intr-un timp record și putem obtine inclusiv acea aroma speciala pe care o regasim frecvent in cadrul restaurantelor de top din intreaga lume. Astfel, oala sub presiune a devenit una dintre cele mai populare achizitii ale gospodinelor si ale sefilor gastronomi din intreaga lume. Iar daca ti-ai propus sa-ti achizitionezi o astfel de oala, dar ai dubii in ceea ce priveste tipul preparatelor cu care este compatibila si pana unde poate impresiona prin caracteristicile sale, iti venim in ajutor cu raspunsul la aceste intrebari.
Cu ce preparate poti asocia oala sub presiune
Oala sub presiune, cunoscuta si sub denumirea de “oala minune”, poate fi o alegere inspirata pentru toate preparatele tale calde pe care sa le servesti la felurile principale.
Peretii grosi si capacul cu un sistem de prindere ermetic favorizeaza atingerea rapida a punctului de fierbere si dispersia temperaturii in toate straturie mancarii, pe fundul si pe peretii vasului, astfel incat oala sub presiune reduce cu usurinta timpul de gatit. De asemenea, distributia uniforma a temperaturii permite preagatirea chiar si a celor mai complexe alimente, de dimensiuni generoase. De la supe, la diferite mancaruri mai satioase, pe toate le poti pregati cu aceeasi placere, dar fara sa mai fi nevoit sa astepti ore in sir pentru a te bucura de preparatele dorite.
3 sugestii de preparate pe care le poti pregati simplu si rapid cu oala sub presiune
Sarmale
Sarmalele sunt considerate un preparat traditional romanesc de exceptie, care fac astazi inconjurul lumii. Desi unii afirma ca nationalitatea lor este de fapt de origine turca, cert este ca sarmalele romanilor sunt bogate in savoare si fac experienta unei mese de neuitat. Daca in mod obisnuit aceste sarmale fierb chiar si 4-5 ore sau mai mult, cu ajutorul unei oale sub presiune poti reduce eficient timpul de gatit si sa obtii sarmale fragede.
Ciorbe
Atunci cand ai la dispozitie carne proaspata, de tara, va fi putin probabil sa te poti bucura de o ciorba fara sa fierbi cateva ore bune. Nu si daca ai o oala sub presiune, prin care o gaina, carnea de vita sau porc, ar putea fierbe chiar si in 1-2 ore. Poti face extrem de rapid o ciorba sau un rasol bogat in vitamine si cu un gust delicios.
Tocanite
Majoritatea legumelor fierb cu usurinta. Insa, de asemenea, atunci cand doresti sa realizezi o tocanita cu putina carne, o carne care nu se gateste întocmai rapid, fie un preparat cu radacinoase, te poti folosi de aceasta oala ca sa poti servi masa cat mai repede cu putinta
Daca vrei sa cumperi o oala cu presiune intra pe siteul nostru si gasesti o multime de produse