159 de persoane au plecat la muncă în Austria în primele 3 luni ale anului – Banat FM

Campania „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a ajuns la Reșița, însă nu a fost de mare interes pentru primarii din Caraș-Severin, care au lipsit, deși au fost invitați la acest eveniment.

Campania „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, a revenit în Banatul de munte cu o componentă care se adresează instituțiilor. Pe parcursul întâlnirii s-a vorbit despre exploatarea prin muncă și s-au dat câteva sfaturi pentru evitarea pericolului. Astfel, cetățenii trebuie să verifice agenția prin care și-au găsit un loc de muncă în străinătate dacă aceasta funcționează legal și să accepte doar ofertele ce presupun contracte de muncă și nu promisiuni verbale. De asemenea, este bine să stabilească o parolă pe care să o folosească în convorbirile cu cei apropiați, atunci când se află în pericol, dar și să afle numărul de telefon al Ambasadei României din țara în care se află. Totodată s-a vorbit și despre schimbarea legii electorale și despre votul prin corespondență.

De interes:  folia de aluminiu îți îmbunătățește semnalul Wi-Fi! [VIDEO] – Banat FM sound factory

„Scopul campaniei este de a realiza o informare corectă şi cât mai completă a potenţialilor migranţi români în ceea ce priveşte drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni recunoaşte potenţialul reprezentat de diaspora pentru dezvoltarea şi evoluţia României, nevoia de reconectare a românilor plecaţi în străinătate cu ţara şi importanţa accesării capitalului de resurse umane, cunoştinţe şi expertiză reprezentat de românii care muncesc în străinătate”, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu.

La ITM Caraș-Severin sunt înregistrați 22 de agenți de plasare a forței de muncă, iar în urma controalelor tematice și a sesizărilor primite, opt firme au fost amendate în cuantum de 84 mii lei, pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce privește protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate. În primul trimestru al acestui an, au fost mediate 159 de persoane, din care 112 femei și 47 de bărbați, în ceea ce privește îngrijirea de bătrâni în Austria”, a declarat luni, la întâlnirea organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul Campaniei “Informare acasă! Siguranţă în lume!”, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraș-Severin, Gheorghe Videscu.

De interes:  INS a prelungit din nou perioada de culegere a datelor pentru RECENSAMÂNT

Campania “Informare acasă! Siguranţă în lume!” se desfăşoară în perioada august – septembrie 2019, la nivel naţional.

foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.