Politica
”Vrem să câștigăm în alegerile de anul viitor! Interviu cu Adela Mîrza, președinta Partidului Alternativa Dreaptă din România.

Interviu publicat in ziarul Ziua de Vest
ZdV: Doamna Adela Mîrza, ce v-a de terminat să intraţi în politică?
Adela Mârza (A.M.): Fac politică de 12 ani, iar visul meu este să duc un partid conservator adevărat în Parlamentul României. Am înfiinţat Clubul Libertăţii, o formaţiune conservatoare. La rugămintea lui Adrian Papahagi, l-am ajutat să o susţină pe Monica Macovei la alegerile prezidenţiale. Am susţinut-o, iar după aceea am ajuns vicepreşedinte şi preşedinte interimar la M10. S-a decis organizarea alegerilor interne şi am câştigat.
Monica Macovei şi-a dat demisia. Am fuzionat cu Forţa Moldova şi am fondat Alternativa Dreaptă. Partidul a candidat la alegerile locale trecute. Alternativa Dreaptă are un primar la Suceava şi 13 consilieri în ţară. Încercăm să creştem an de an.
ZdV: Cum vă situaţi în raport cu partidele puternic vocale de dreapta, AUR şi S.O.S?
A.M.: Foarte multă lume nu face diferenţa dintre dreapta curată şi dreapta extremă. Noi toţi suntem consideraţi extremişti, noi care milităm pentru valori creştine, viaţă, proprietate, libertatea individuală; toţi cei care au militat pentru referendum şi pentru valorile creştine sunt etichetaţi ca extremişti. Noi ne-am obişnuit cu lucrul acesta. Dacă noi, cei din Partidului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, ne-am obişnuit să fim numiţi extremişti, sunt foarte curioasă cum sunt catalogaţi George Simion şi Diana Şoşoacă.
ZdV: Acum, la nivel mondial, are loc o reconsiderare a acestui tip de politică: fără limite, orice este permisiv. Ce părere aveţi?
A.M.: Aici, ne despărţim noi de extremă. Dacă până acum toţi erau extremişti, când vine vorba despre pasiunea pentru Rusia a unora şi antisemitism, aici noi ne despărţim clar. Dacă mai avem puncte comune cu ei pe anumite lucruri, valori, familie, aici ne despărţim. Noi nu suntem antisemiţi. Eu sunt parteneră cu Likud Party în Partidul Conservatorilor şi Reformiştilor, prietena noastră care este ministrul Securităţii din Israel ne-a primit într-o vizită la Benjamin Netanyahu. Noi nu avem cum să fim antisemiţi. Un creştin nu poate fi antisemit. Iisus s-a născut în Israel.
ZdV: Aşadar, cum staţi cu relaţiile la nivel internaţional?
A.M.: Sunt membră în bordul Partidului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, alături de Georgia Meloni, prim-ministrul Italiei şi reprezentanţii PIS din Polonia şi Vox din Spania. Internaţional, suntem foarte bine. Suntem reprezentaţi în Partidul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Ne pregătim pentru 2024, când vom participa la toate alegerile.
ZdV: Câţi membri are Partidul Alternativa Dreaptă?
A.M.: Avem 1.700 de membri şi tot mai vin oameni în partid. Românii sunt tot mai interesaţi să intre în Alternativa Dreaptă. Ne aflăm într-o situaţie foarte fericită şi, fiindcă au început să vină în partid foarte mulţi români, intră inclusiv nume sonore.
În februarie, vom lăsa candidaţii la alegerile europarlamentare şi vă spun, cu siguranţă, pentru prima oară, Timişoara va avea un europarlamentar din Partidul Alternativa Dreaptă. Mi-l doresc şi eu. Timişoara e un oraş extraordinar.
ZdV: Aveţi proiecte în desfăşurare?
A.M.: Am dus două proiecte de lege în Parlamentul României. Unul se numeşte “Copilărie fără pornografie”. După ce am adunat 100.000 de semnături, am dus proiectul în Parlament. Am încercat să oprim ideologia de gen spre a fi introdusă în şcoli sub forma educaţiei sexuale. Am simţit că se vine cu agenda grosolană de afară, prin care indivizi neinstruiţi vin să predea copilaşilor noştri educaţie sexuală în şcoli, să îi convingă că poţi să îţi alegi să fii azi de un sex, iar mâine de alt sex. Mai nou, simbolurile creştine ofensează pe toată lumea. În condiţiile acestea, evident că e nevoie de un partid conservator, curat, autentic. Este clar că România are nevoie de un partid autentic de dreapta pe scena politică.
ZdV: În ce fază este proiectul?
A.M.: Am dus acel proiect în parlament, dar evident că a picat la votul din Senat. L-au respins, dar este acolo, în continuare. Al doilea proiect introdus este în legătură cu interzicerea simbolurilor comuniste. Sunt interzise simbolurile naziste, fasciste, xenofobe, dar nu şi cele comuniste. Am dus noi în Parlamentul României acest proiect cu scopul de a fi interzise simbolurile comuniste. Noi am completat legea.
ZdV: Cum aţi caracteriza politica Partidului Alternativa Dreaptă?
A.M.: Nivelul la care se face politică la noi, în partid, este elegant şi elitist. Noi avem un stil diferit faţă de AUR. Avem limbaj elevat, pregătire, atitudine şi vrem să facem politică decent, fiindcă este foarte uşor să ieşi şi să urli pentru orice fără să ai soluţii. Strigă cei care nu au soluţii. Noi nu facem aşa ceva.
ZdV: Care e cel mai important proiect al partidului?
A.M.: Tocmai am lansat platforma electorală pentru 2024 şi se numeşte “Ai grijă de cei al tău! Ai grijă de România!” Domnul Moroianu, preşedintele Alternativa Dreaptă Prahova şi coordonator regional pe zona de sud şi cu alţi colegi au creat un proiect de modificare a Constituţiei pe care îl vom scoate în faţă. L-am şi prezentat. Avem filiale puternice în Transilvania, iar în ianuarie 2024, vom lansa filiale şi în Timiş, Arad şi Hunedoara. Începem să ne dezvoltăm şi pe zona de vest. La Timişoara, a fost un pic cu probleme, fiindcă e un pol mai dificil.
ZdV: Cum staţi cu oamenii de afaceri în partid?
A.M.: Problema este că mediul privat nu mai este reprezentat aşa cum trebuie în politica de astăzi. Totuşi, Partidul Alternativa Dreaptă este singurul despre care putem spune că reprezintă interesele antreprenorilor, cu adevărat. Avem foarte mulţi oameni de afaceri înscrişi în partid, care nu mai vor să audă de celelalte partide politice. Au venit spre noi cu mare încredere, ceea ce ne bucură. Nu se poate să nu înţelegi că singurii care produc bunăstare în România sunt oameni de afaceri, antreprenorii.
ZdV: Ce obiective aveţi pentru anul 2024?
A.M.: Ne dorim ca în 2024 să trecem cu succes alegerile europarlamentare, care vor fi primele, dar şi celelalte alegeri. Avem şanse mari. Cel puţin doi europarlamentari vom putea avea, dacă muncim mult şi dacă avem rezultate. Vom putea avea chiar patru europarlamentari. Bătălia este mare. Au apărut şi forţe politice noi. E nevoie de un partid cu oameni tineri de dreapta, iar Alternativa Dreaptă are foarte mulţi mici antreprenori tineri. Avem oameni foarte bine pregătiţi cu şcoală, sunt mulţi IT-işti, economişti, specialişti în macroeconomie, jurişti, profesori etc.
ZdV: Cu ce probleme s-ar confrunta Partidul Alternativa Dreapta, în general, pe scena politică?
A.M.: Noi încă nu avem forţa necesară de impact în conştiinţa românilor, pentru simplul fapt că ne este blocat accesul la media. De ce? Fiindcă nu trebuie să apară un nou partid pe scena politică! În general, media este finanţată de partidele mari politice care au subvenţii de la stat. Noi neavând subvenţie, tot ceea ce organizăm, facem cu banii noştri. Noi ne plătim totul, de la deplasări, până la desfăşurarea de evenimente în teritorii. Este foarte greu. Noi, cei din Partidul Alternativa Dreaptă, am fost, cred, chiar primii care am cerut desfiinţarea finanţării partidelor politice de la stat. Vrei să faci politică, faci pe banii tăi, nu pe banii cetăţenilor. Partidele mari plătesc media, plătesc presa scrisă, televiziunile din Bucureşti şi celelalte partide mici nu mai au acces. În această situaţie, nu ai cum să ţii pasul cu ele. Totuşi mai sunt şi jurnalişti onorabili care ne preiau sau ne cheamă şi ne iau interviuri şi vor să afle ce opţiuni avem ce oferim. E bine totuşi.
ZdV: Ce părere aveţi despre politica actuală?
A.M.: Nivelul la care se face politică a scăzut foarte mult. Inclusiv ceea ce îşi doresc oamenii lasă un gust amar. Este o decădere. În primul rând, oamenii nu mai văd speranţe în politică şi le lipsesc modelele. Nu mai avem oameni de stat, nu mai avem modele politice, fiindcă oamenii buni se ţin deoparte de politică.
E foarte greu să convingi un om de anvergură şi care are o carieră profesională extraordinară în spate să se alăture unui curent politic. Totuşi, în Alternativa Dreaptă, încep să vină oamenii de înaltă valoare profesională şi asta mă bucură teribil. Intră oameni valoroşi, dar mai timid. Eu nu cred în succese fulminante. Valoarea se construieşte în timp. Partidul Alternativa Dreaptă va creşte în 10 -15 ani şi va deveni foarte puternic. Eu nu cred în partide adoctrinare. Trebuie să ai un set de valori comune, altfel membrii se bat între ei. Partidul Alternativa Dreaptă merge înainte. Ne dezvoltăm!
Politica
MAREA UNIRE A NEAMULUI, ÎN ZI DE MARE SĂRBĂTOARE. CĂLIN GEORGESCU VA FI ALĂTURI DE POPORUL ROMÂN: MII DE OAMENI, DIN NOU ÎN STRADĂ

Astăzi are loc cea mai mare manifestație a începutului de an. În doar câteva ore, mii de români se vor prinde în hora unirii neamului românesc, alături de președintele ales, Călin Georgescu. Este un gest de unitate, într-o zi de sărbătoare pentru români. Este și un semnal important pentru politicienii care ne conduc și care au dezbinat țara în momente-cheie.
La ora 13.00 este asteptat sa inceapa evenimentul. Realitatea PLUS se afla, vineri dimineata, la statuia Eroilor Militari Romani cazuti la datorie, acolo unde Calin Georgescu ii asteapta pe toti romanii care vor sa participe la eveniment.
Vineri dimineata, la ora 7.00, oamenii incepeau deja sa soseasca in Parcul Tineretului.
„Am plecat de la 11.30 din Vaslui si am ajuns 5.30 in Bucuresti cu ganduri de pace, ganduri bune; sa imi vad prietenii pe care ii am, sa il vad pe dl. Calin, sa facem o hora si voie buna”, a declarat un roman sosit inca de la primele ore ale diminetii in parcul din Capitala.
Intrebat de ce a ales sa vina tocmai la Bucuresti pentru a sarbatori Mica Unire, acesta a raspuns: „Daca venea dl. Calin la Iasi, ma duceam la Iasi. Asa am venit eu la Bucuresti”.
Romanul a spus, de asemenea, ca are de gand sa ramana in Capitala cat va fi nevoie, mentionand ca nu se simte obosit. „Duc (oboseala – n.r.)”, a mai spus acesta.
Sursa: Newsinn
Politica
Gelu Voican Voiculescu, adus la Parchetul General pentru a fi inculpat în dosarul Mineriadei

Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier în primul guvern postcomunist, a ajuns joi dimineață în fața procurorilor de la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat din dosarul Mineriadei.
Săptămâna trecută, Voican a solicitat reprogramarea întâlnirii, din motive medicale. La începutul lunii ianuarie, Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu au fost înştiinţaţi că au calitatea de inculpaţi pentru acuzaţia de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990, care a înnăbuşit violent protestele din Piaţa Universităţii şi s-a soldat cu morţi şi răniţi.
Fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat la domiciliu pentru că problemele de sănătate nu-i permit deplasarea la sediul Parchetului.
Procurorii vor reface ancheta în acest dosar, după ce în decembrie 2020 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a retrimis dosarul Mineriadei la Parchetul Militar, pentru refacerea de la zero a anchetei.
În luna iunie a anului 2017, fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, alături de fostul premier Petre Roman şi fostul director SRI Virgil Măgureanu.
Politica
Donald Trump numește un controversat om de afaceri ambasador al SUA în Uniunea Europeană

Donald Trump anunță, miercuri, că l-a numit pe Andrew Puzder, fost patron al lanțurilor de fast-food Hardee’s și Carl’s Jr, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Uniunea Europeană, potrivit AFP.
„Andy este avocat, om de afaceri, comentator economic și autor de best-seller. În 2000, a fost numit CEO al CKE Restaurants, compania-mamă a lanțurilor internaționale de restaurante Carl’s Jr. și Hardee’s. În timpul mandatului său de 17 ani ca CEO, Andy a scos compania din dificultăți financiare grave, permițându-i să supraviețuiască”, a declarat președintele american pe platforma sa, Truth Social.
Trump, relație delicată cu Uniunea Europeană
Donald Trump are o relație de dificilă cu Uniunea Europeană. „UE este foarte rea pentru noi. Ne tratează foarte rău. Ei nu iau mașinile noastre sau produsele noastre agricole. De fapt, ei nu iau prea multe”, a spus el, marți.
În timpul campaniei sale prezidențiale, republicanul a denunțat deficitul comercial al Statelor Unite cu UE, comparând uniunea cu „o mică Chină”, care „profită” de prima putere economică a lumii.
-
Localeacum 5 days
Factorii economici și impactul lor asupra pieței imobiliare
-
Ce trebuie sa stiiacum 6 days
De ce Turcia este lider mondial în transplantul de păr?
-
Ce trebuie sa stiiacum 5 days
Căști wireless cu anularea zgomotului: Merită investiția?
-
Ce trebuie sa stiiacum 3 days
Cum influențează Ashwagandha funcția glandei tiroide?
-
Localeacum 2 days
Reducerea poluării prin colectarea eficientă a deșeurilor
-
Ce trebuie sa stiiacum 4 days
Afinele: Micul fruct al marilor câștiguri
-
Localeacum 2 days
Bliss Beauty Clinic: Evoluție, inovație și rafinament în Timișoara
-
Ce trebuie sa stiiacum 4 days
Cum să îți menții vitalitatea: sfaturi și rolul suplimentelor naturale