Senatorul PNL Marcel Vela îl somează public pe noul ministru al Afacerilor Interne să-i deconspire pe vinovații intervenției animalice a forțelor de ordine la manifestările pașnice din capitală, împotriva coaliției de guvernare!

Vela spune că s-a folosit de calitatea sa de Președinte al Comisiei de specialitate din Senat, pe care a deținut-o la acea vreme, încercând să afle cine se află în spatele diversiunilor din Piața Victoriei, soldate cu violențele jandarmilor împotriva cetățenilor pașnici. „Am realizat că am avut de-a face cu o diversiune care a pus într-o lumină negativă diaspora și întreaga Românie. Carmen Dan a refuzat desecretizarea Raportului legat de derularea evenimentelor ‪din 10 august primit la Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat cu regim de document clasificat. Înainte de încercarea de a o audia în luna septembrie 2018, Partidul Social Democrat a mutat abuziv și în grabă comisia de la PNL la PSD, cu ajutorul voturilor ALDE și UDMR, iar Carmen Dan a rămas în fruntea MAI, a secretizat și îngropat în continuare manipulările ‪din 10 august”, acuză liderul PNL Caraș-Severin.

De interes:  Timișul împrumută sume uriașe din bănci, Caraș-Severinul ia doar mărunțiș!

Vela îi solicită acum noului ministru interimar, Mihai Fifor, desecretizarea Raportului MAI. Fiind secretizat, Vela spune nu poate da detalii din el, dar lasă de înțeles că în spatele violențelor a fost ceva bine planificat. „Singurele informații secrete sunt numele și funcțiile unor ofițeri, ce pot fi blurate înainte de desecretizare și că, oricum, Raportul va fi făcut public de un viitor ministru liberal. Este în interesul MAI, al Jandarmeriei și chiar al PSD să aflăm vinovații din 10 august 2018 și pe toți cei care au greșit ori au compromis intenționat un protest pașnic și democratic. Doar așa, o pagină neagră din istoria democrației din România nu se va mai repeta și în viitor!”, a mai spus senatorul Vela.

 

foto: Radio Europa Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.