Terapia prin masaj nu este ceva nou. De fapt, tot mai multe dovezi arata ca civilizatiile grecesti, romane si egiptene foloseau masajul de relaxare pentru a trata diferite afectiuni. In ziua de azi, terapia prin masaj este tot mai usor accesibila, dat fiind faptul ca este si din ce in ce mai necesara. Cu toate acestea, zeci de mituri si conceptii gresite despre aceasta forma de terapie continua sa ajunga la urechile noastre. Afla, in randurile ce urmeaza, ce este adevarat si ce este doar un mit atunci cand vine vorba de masajul de relaxare!
Mit: Masajul iti ofera doar relaxare.
Adevar: Intr-adevar, relaxarea este principalul beneficiu pe care ti-l ofera masajul. De fapt, orice tip de masaj de care ai parte iti ofera un sentiment de bine si iti permite sa te destresezi.
Cu toate acestea, masajul iti ofera multe alte avantaje la care probabil nici nu te gandesti. Stimuleaza circulatia sanguina, trateaza durerile de cap sau de spate si poate ameliora tulburarile digestive.
Mit: Oricine poate sa efectueze un masaj terapeutic.
Adevar: Oricine poate sa ofere un masaj cuiva – terapia prin masaj este insa o cu totul alta poveste. Terapeutii au parte de o pregatire riguroasa si urmeaza cursuri pentru a studia anatomia, terapia neuromusculara si patologia.
De asemenea, terapeutii trebuie sa obtina o licenta, abia apoi pot sa profeseze in acest domeniu.
Mit: Masajul de relaxare poate provoca avort femeilor insarcinate.
Adevar: Masajele prenatale exista cu un motiv- pentru a usura simptomele sarcinii, nu pentru a le agrava! Cu toate acestea, femeile insarcinate ar trebui sa ceara intotdeauna sfatul medicului lor inainte de a se programa la orice tip de tratament in asa fel incat sa se asigure ca ele si bebelusul pe care il poarta in pantece nu se supun niciunui risc.
Terapeutii cu experienta in masaj prenatal pot ameliora durerile si disconfortul gravidei, pot reduce edemul din diferite parti ale corpului si ii pot promova o stare de bine.
Mit: Masajul de relaxare este dureros.
Adevar: Unele tipuri de masaj implica aplicarea unei presiuni mai mari asupra anumitor puncte ale corpului. Cu toate acestea, terapia prin masaj nu trebuie sa fie dureroasa pentru a maximiza beneficiile pentru sanatate. Daca un masaj este mai dureros decat poti suporta, probabil ca iti face mai mult rau decat bine.
Mit: Terapia prin masaj se bazeaza pe pseudostiinta.
Adevar: Terapia prin masaj este sustinuta stiintific pentru a stimula functia sistemului imunitar, a reduce eliberarea hormonilor de stres, a imbunatati circulatia sangelui si chiar pentru a trata depresia sau problemele legate de somn.
Mit: Masajul de relaxare este doar pentru adulti.
Adevar: Efectele pe care terapia prin masaj le ofera copiilor sunt identice cu cele pe care le ofera adultilor. Mai mult decat atat, masajul de relaxare este chiar recomandat copiilor si adolescentilor care fac sporturi de performanta sau care se confrunta cu dureri ale coloanei vertebrale.
Daca vrei un masaj de relaxare excelent, poti descoperi serviciile DaraBeauty.