Cum se stabilesc despăgubirile în cazul unui accident rutier?

Cabinet Avocat Varzaru Ion

Atunci când sunteți implicat într-un accident auto, este important să vă păstrați calmul și să evaluați situația. Dacă sunteți conștient după un accident, evaluați rănile dumneavoastră și ale celorlalți. Chiar dacă nu sunteți rănit, atenția dvs. ar trebui să fie redirecționată către cei care au nevoie de asistență imediată, cum ar fi oricine are dureri de gât sau de spate.

Unul dintre cele mai importante puncte atunci când vine vorba de determinarea despăgubirii în cazul unui accident rutier este numărul de zile de îngrijire medicală pentru dumneavoastră sau pentru persoana implicată. Zilele de îngrijiri medicale este un termen utilizat în mod obișnuit de majoritatea companiilor de asigurări auto și este determinat de numărul de zile în care victima a primit tratament medical după accident. De asemenea la câte zile de îngrijiri medicale se face dosar penal pentru cel vinovat.

Despăgubirile de bază în cazul unui accident rutier se calculează în funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale și de pierderea suferită. Cu toate acestea, în cazul în care victima a suferit leziuni care sunt definite ca fiind “grave”, atunci pierderea este definită ca fiind de două ori mai mare decât despăgubirea pentru leziuni minore.

De interes:  Educatia in pandemie. Cum iti faci copilul sa invete engleza de acasa?

Contrar unei concepții greșite larg răspândite, despăgubirea în cazul unui accident rutier nu este definită în funcție de mașină, ci de fiecare șofer implicat în accident. Dacă vă dați seama câte zile de îngrijiri medicale sunt necesare, acordând în același timp atenție altor circumstanțe și persoanelor implicate, veți primi despăgubirea corespunzătoare.

Nu este întotdeauna posibil ca o victimă a unui accident să determine valoarea despăgubirii pentru numărul de zile de îngrijiri medicale primite, deoarece o astfel de sumă nu este luată în considerare în primul decât în urma pronunțării a unei instanțe judecătorești. Acest articol va oferi câteva orientări cu privire la modul în care se poate decide în acest sens.

Dacă sunteți victima unui accident de mașină și aveți nevoie de îngrijiri medicale

Compania de asigurări care vă plătește facturile medicale este obligată să plătească despăgubiri. Există o sumă de despăgubire în funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale – 2-15 zile, 16-42 zile, 43-180 zile, 180+ zile.

De interes:  Poli a pierdut și cu Steaua, după Supercupa cu Dinamo!

Calculul despăgubirilor pentru îngrijiri medicale în cazul unui accident rutier nu este atât de complicat, însă formulele sunt complexe.

Victima sau partea vătămată are dreptul de a solicita despăgubiri în cazul unui accident rutier soldat cu rănirea, decesul sau pierderea capacității de câștig profesional și alte dizabilități.

Dacă ați fost rănit într-un accident rutier, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Puteți solicita o consultație juridică la firmă de avocatură specializată care să vă indice ce despăgubiri puteți primi de la partea responsabilă, pentru zilele de tratament necesare și pentru orice invaliditate suferită.

În cazul în care șoferul unui vehicul provoacă un accident cu un pasager, acesta trebuie să plătească costurile legate de tratamentul pasagerului pentru o perioadă de zile specificată de lege, în funcție de gravitatea culpei sale.

Din păcate, accidentele rutiere nu se întâmplă rar, iar coliziunea este cel mai frecvent accident.Oricum ar fi, uneori un simplu accident de mașină necesită multe îngrijiri medicale și o reabilitare îndelungată, ceea ce afectează foarte mult oamenii.

De interes:  Alertă! O adolescentă a dispărut de la Centrul de Plasament din Recaș

Pentru a primi despăgubiri de la cealaltă parte, trebuie să dovediți că vina acesteia a cauzat vătămarea dumneavoastră. În plus, trebuie să dovediți, de asemenea, că vătămarea corporală nu este autoprovocată sau rezultatul unui răspuns alergic la boală. In aceste condiții apelarea la un avocat specializat în accidente rutiere este cea mai indicată soluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.