Cum să-ți faci copilul interesat de matematică: 4 sfaturi simple

revista

Când vine vorba de a-i face pe copii entuziasmați de matematică, există câteva lucruri pe care părinții le pot face pentru a ajuta. În primul rând, este important să vă asigurați că înțeleg elementele de bază și au o bază solidă. Odată ce au acest lucru, există câteva activități și jocuri distractive care îi pot ajuta să vadă cum se folosește matematica în viața de zi cu zi.

Matematica nu trebuie să fie plictisitoare!

Cu abordarea corectă, matematica poate fi o materie plăcută pentru copilul tău. Iată patru modalități de a-ți face copilul entuziasmat de matematică:

Fă-o relevantă

Ajutați-vă copilul să vadă cum se folosește matematica în viața de zi cu zi. Subliniază cum folosești matematica atunci când gătești, faci buget sau faci alte activități în casă.

Lasă-i să exploreze

Încurajează-ți copilul să experimenteze și să exploreze cu numere și forme. Oferă-le timp suficient să se joace cu blocuri, să numere obiecte și să descopere noi modele.

Joacă bazată pe matematică: încurajează învățarea practică de la o vârstă fragedă.

De interes:  Navigând prin marea de reduceri: Ghidul tău pentru ofertele Black Friday pe oferte-blackfriday.ro

Există multe moduri prin care părinții își pot încuraja copiii să învețe matematica de la o vârstă fragedă. O modalitate este să vă asigurați că au o mulțime de jucării bazate pe matematică cu care să se joace. Făcând acest lucru, copiii vor fi capabili să învețe concepte de bază prin învățare practică. În plus, părinții pot folosi jocuri și puzzle-uri pentru a-și ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor. În cele din urmă, este important să încurajăm copiii să pună întrebări și să exploreze singuri conceptele matematice. Făcând acești pași, părinții își pot pregăti copiii pentru succes la cursul de matematică și nu numai. Faceți din asta un joc: copiii sunt mai predispuși să se implice dacă se distrează.

Folosiți oportunitățile de zi cu zi: numărarea scărilor sau estimarea distanțelor

  1. Niciodată nu este prea devreme să începi să-i predai copilului tău matematică. Chiar și lucruri simple, cum ar fi numărarea scărilor sau estimarea distanțelor, îi pot ajuta să fie entuziasmați de subiect.
  2. Matematica este peste tot în jurul nostru și este important să le arătăm copiilor că nu este doar ceva ce învață la școală. Folosind oportunitățile de zi cu zi pentru a încorpora matematica, ei vor începe să vadă cât de utilă poate fi aceasta.
  3. Ajutându-vă copilul să dezvolte o atitudine pozitivă față de matematică încă de la o vârstă fragedă, îl va pregăti pentru succes în viitor. Cu puțină creativitate, puteți face învățarea matematică distractivă pentru întreaga familie.
De interes:  De ce să devii agent imobiliar? 6 Motive

Fii un model: dacă ești pasionat de matematică, și copilul tău va fi

În calitate de părinte, aveți o oportunitate unică de a insufla copilului dumneavoastră dragostea de a învăța – mai ales când vine vorba de matematică. La urma urmei, ești primul și cel mai important model al copilului tău.

Este important să-l lăsați pe copil să vă vadă că vă bucurați de subiect – indiferent dacă lucrați la o problemă provocatoare sau pur și simplu citiți o carte interesantă despre matematică.

De asemenea, puteți ajuta copilul să se entuziasmeze de matematică, încurajându-l să pună întrebări și să exploreze lumea din jurul său. Încurajează-i să caute modele și relații și ajută-i să găsească bucurie în procesul de învățare.

Pentru cei cu talent la matematică, există o mulțime de modalități de a-i determina să aprofundeze subiectul. Iată câteva modalități:

  1. Oferă-le o provocare.

Dacă copilul tău este deja bun la matematică, provoacă-l cu probleme din revista “Gazeta Matematica”. Acest lucru îl va ajuta să rămână interesat și implicat în subiect.

  1. Lasă-i să joace jocuri bazate pe matematică.
De interes:  Cum să alegi între diferite oferte de cumpărături în rate

Există o mulțime de jocuri distractive care îi pot ajuta pe copii să învețe mai multe despre matematică, în timp ce se distrează.

  1. Ajutați-i să înțeleagă importanța acesteia.

Cu puțin efort, părinții își pot ajuta copiii să vadă cât de relevantă este matematica pentru viața lor și, în același timp, să o facă cât mai distractivă. Procedând astfel, s-ar putea să constate că micuții lor sunt încântați de matematică, până la urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.