Cum să învingi frica de dentist cu ajutorul tehnologiei?

Life Dental Spa

După cum arată statisticile, foarte mulți oameni se tem să viziteze cabinetul stomatologic. Unii dintre ei au experimentat durerea și neplăcerea în trecut, în timp ce pentru alții, teama este nefondată. Ceea ce trebuie subliniat este că tehnologia s-a schimbat semnificativ.

Astăzi, stomatologii au la dispoziție echipamente moderne de înaltă calitate, astfel încât vizitele nu sunt asociate cu disconfortul.

Dacă îți este frică de durere, se poate opta pentru o anestezie eficientă. Și, deși teama de dentist (“dentophobia“) este foarte comună, aceasta poate fi tratată, iar teama de anumit proceduri care se efectuează în cavitatea bucală sau sunetul produs de aparatura dentară pot fi eliminate cu anumite tehnologii moderne.

Cum să eviți frica de dentist ca adult?

Dacă vrei să reduci frica de dentist, trebuie să alegi un medic stomatolog bun, cu experiență. În acest scop, merită să apelezi la sfatul prietenilor, familiei sau să verifici opiniile de pe Internet. O bună sursă de informații vor fi rețelele sociale sau forumurile de pe internet. Pentru a scăpa de frică, o soluție foarte bună este construirea unei relații adecvate cu medicul, care să se bazeze pe încredere.

De interes:  18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt și tăiere fără drept de material lemnos!

Nu-ți fie teamă să-i spui medicului stomatolog despre temerile tale sau despre experiențele negative. Chiar dacă ai întârziat mult timp vizita la dentist, cel mai important lucru este că ai ajuns în sfârșit acolo. Datorită acestui fapt, medicul va selecta metoda de tratament adecvată nevoilor tale. De asemenea, îți va oferi soluții pentru a reduce la minimum senzația de durere, de exemplu optarea pentru proceduri realizare cu un laser dentar.

Cum poți învinge frica unui copil față de medicul stomatolog?

Frica de stomatolog este foarte frecventă încă de la o vârstă fragedă. Mulți adulți subliniază faptul că anxietatea și experiențele negative legate de procedurile stomatologice serioase sunt încorporate în psihic încă din copilărie. O vizită traumatică poate fi una dintre cauzele acestei frici. Dacă ești părinte, în ciuda experiențelor tale negative, nu poți speria copilul în legătură cu vizitele la dentist. Acest lucru este obișnuit atunci când, de exemplu, adulții își avertizează copiii că, dacă mănâncă dulciuri, se vor prezenta la dentist. Pentru un copil mic, o vizită la dentist este imediat negativă – complet greșită.

De interes:  Lavinia Călina, la a zecea lucrare. De această dată, un hard SF!

De asemenea, foarte des se întâmplă să mergi cu copilul la dentist atunci când infecția este foarte gravă. Apoi sunt necesare proceduri mai complicate, ce sunt asociate cu lucrurile neplăcute. Nu merită să aștepți până când durerea este cu adevărat mare. Copilul va avea apoi o atitudine negativă față de vizitele ulterioare la cabinetul stomatologului.

Dacă dorești să se obișnuiască cu medicul dentist, controalele dese vor fi cea mai bună soluție. Medicul examinează apoi starea dinților copilului în mod continuu. În acest fel, eviți apariția problemelor și a durerii. Copilul nu trebuie să înceapă prima vizită la cabinetul stomatologic cu proceduri majore, iar în acest fel va evita apariția traumelor.

Vizitele de adaptare îl vor ajuta cu siguranță și pe copil să înțeleagă că medicul stomatolog nu are rolul de a răni oamenii, ci doar de a-i trata. Dacă un copil vede că un părinte primește tratament stomatologic și nu este afectat deloc, cu siguranță va fi mai probabil să meargă liniștit și la propriile vizite în cabinetul stomatologic.

De interes:  Idei moderne pentru inchiderea terasei: sfaturi, pret, magazine online

Metodele moderne de tratament fac procedurile mult mai confortabile, iar anestezia modernă este foarte delicată, așa că dacă este aplicată corect, nu va provoca durere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.