Brisk

Care sunt pașii de urmat pentru a construi? Unde poți obține informații? Ce tip de autorizare ar trebui să soliciți? Care sunt termenele pentru obținerea deciziilor de planificare? Ce taxă se aplică? Toate aceste informații de care ai nevoie pentru a obține autorizația de construire, dar și consultanță și management în construcții, îți pot fi oferite de compania Brisk Group.

Brisk Group este o companie de consultanță și management în construcții îți oferă servicii pentru lucrări din sectoare de maximă importanță. Prin cele trei birouri, situate la Londra, București și Chișinău, livrează proiecte de cea mai bună calitate, la termen, cu soluții și tehnologii la cele mai înalte standarde disponibile în prezent.

Care este cererea de autorizare pentru construcția ta?

Multe lucrări sunt supuse autorizării: construcții noi, construcții existente (modificarea aspectului exterior, extindere, repararea acoperișului), demolări, îmbunătățiri (subdiviziuni, curățarea și ridicarea solului), în unitățile deschise public (activitate comercială, birou deschis publicului, sănătate, sală de sport etc.).

De interes:  Scaune funcționale pentru casa, biroul sau terasa ta

Brisk Group te poate ajuta cu formalitățile privind noile construcții chiar demontabile (pe teren care nu susține nicio construcție, extinderea unei construcții existente, anexa la o construcție existentă), demolările, legea aplicabilă pentru a afla dacă proiectul este fezabil, termenele de instruire, formularele care trebuie completate, care trebuie depuse înainte de a-ți desfășura activitatea, încălcarea prevederilor codului de urbanism, taxele de urbanism aplicabile proiectului tău.

Formalități după autorizare:

Declarația de deschidere a lucrărilor: Odată obținută autorizația de construire necesară, declarația de deschidere a lucrărilor este un document care permite administrației să fie notificată cu privire la începerea lucrărilor sale.

Declarație care atestă finalizarea și conformitatea lucrărilor: este un document care face posibilă semnalarea către administrație a finalizării lucrărilor și a conformității construcției în raport cu autorizația de urbanism acordată. Trebuie efectuată după finalizarea tuturor lucrărilor prevăzute în autorizație.

Reglementări:  Permisul explicit sau tacit sau declarația prealabilă trebuie să fie afișate pe site de către beneficiar, de îndată ce notificarea comenzii sau de la data la care a fost dobândită permisiunea tacită sau decizia de a nu se opune declarației prealabile.

De interes:  Ofer bani împrumut prin notar 2023 pentru o nouă mașină

Panoul de afișare trebuie să fie instalat astfel încât informațiile pe care le conține să rămână lizibile de pe calea publică sau din spațiile deschise publicului pe durata șantierului. Panoul trebuie să aibă un format dreptunghiular. Această postare menționează obligația de a notifica orice contestație administrativă sau orice contestație autorului deciziei și beneficiarului permisului sau al deciziei luate cu privire la declarația prealabilă.

Pe panou trebuie specificat:

  • Numele, denumirea societății sau denumirea societății beneficiarului, data și numărul autorizației, natura proiectului și suprafața terenului, precum și adresa primăriei unde poate fi consultat dosarul.
  • Dacă proiectul prevede construcții: suprafața de podea autorizată, precum și înălțimea construcției (construcțiilor), exprimată în metri în raport cu solul natural.
  • Dacă proiectul vizează o subdiviziune: numărul maxim de loturi planificate.
  • În cazul în care proiectul se referă la un camping sau un parc rezidențial de agrement, numărul total de situri și, dacă este cazul, numărul de situri rezervate pentru locuințe de agrement ușoare.
De interes:  Belgienii vor să facă afaceri cu firmele din Banat. Poți participa gratuit la misiunea economică!

Dacă proiectul implică demolări, suprafața clădirii  care urmează să fie demolată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.