Cum iti construiesti un dressing: 6 pasi simpli

Dressingul este o incapere in care iti depozitezi hainele. In stilul modern dressingurile sunt foarte populare, datorita functionalitatii lor. Desi la prima vedere alocarea unui spatiu larg doar pentru obiecte vestimentare pare o risipa de spatiu, in realitate te ajuta sa castigi mai mult loc in celelalte camere din locuinta. Nu mai trebuie sa montezi alte sifoniere sau dulapuri in dormitor sau sufragerie. In plus, cand ai toate hainele si incaltarile la un loc, este mai usor sa le organizezi si gasesti. Daca vrei sa-ti construiesti un dressing, fie de unul singur, fie apeland la un mester, trebuie sa stii care sunt pasii necesari. 

1. Alege spatiul potrivit

Dressingul trebuie sa fie la indemana, ca sa nu pierzi timp. Alege un loc accesibil si convenabil, langa dormitor sau baie. De exemplu, poti amenaja dressingul pe un hol. Gasesti aici idei de amenajare a dressingului pe hol ingust. Poti transforma si o parte din dormitor in dressing. Nu amenaja dressingul langa bucatarie sau alta zona in care sunt aburi sau umezeala. Imbracamintea si incaltamintea pot avea de suferit din cauza acestora.

2. Stabileste dimensiunile dressingului

Stabileste cat de mare va fi dressingul in functie de spatiul disponibil si nevoile tale. Daca ai o camera intreaga pe care poti sa o amenajezi pentru pastrarea hainelor, va trebuie sa construiesti multe dulapuri, sertare si rafturi. Intr-o camera de dimensiuni reduse, trebuie sa te organizezi astfel incat sa poti depozita toate categoriile de obiecte vestimentare si incaltaminte. DIntr-un dressing nu pot lipsi suporturile pentru umerase, coloana glisanta pentru garderoba, suporturile pentru pantaloni si rafturile pentru pantofi. 

Intr-un spatiu generos poti construi cate un dulap pentru fiecare categorie de lucruri: un dulap pentru incaltaminte, altul pentru accesorii si unul pentru imbracaminte. O masuta de toaleta este, de asemenea, utila, deci ia in calcul si montarea ei cand evaluezi spatiul necesar.

3. Fa o schita a dressingului

O schita te ajuta sa vizualizezi exact cum va arata dressingul tau. Deseneaza pe hartie toate dulapurile si compartimentele, astfel incat sa iti dai seama care sunt cele mai bune optiuni. Schita te ajuta sa identifici eventualele probleme de design si sa estimezi necesarul de materiale. Daca te pricepi, poti folosi programe computerizate 3D pentru proiectare.

4. Alegerea materialelor

Dupa finalizarea schitei, trebuie sa te gandesti la materialele de care ai nevoie. Poti opta pentru mai multe tipuri de materiale. Cele mai folosite sunt lemnul masiv, PAL, si MDF. Lemnul masiv este potrivit pentru scheletul dressingului, dar si pentru partea din fata. Rafturile si sertarele se fac din MDF sau PAL, pentru a fi usoare. Suporturile pentru haine si umerase pot fi din metale usoare, ca aluminiul. Nu uita de benzile pentru canturi, foliile pentru suprafetele usilor si rafturi si de oglinzi. 

5. Alegerea sistemului de inchidere

Sistemul de inchidere poate fi de tip clasic, cu balamale, sau glisant. Iti recomandam a doua varianta, pentru ca este mai functionala, nu incurca spatiul exterior si asigura inchidere si deschidere rapida. Exista si usi pliante, din materiale care permit strangerea lor spre exterior. Daca usile sunt grele, ai nevoie de role rezistente si o rama pe masura. Suportul de glisare se poate fixa pe scheletul dressingului sau pe perete.

6. Construirea dressingului

Pentru construirea dressingului ai nevoie de unelte si instrumente diverse. Este important sa masori corect si sa montezi rafturile si sertarele drept, deci iti trebuie ruleta si nivela. Uneltele pentru perforat si masinile de insurubat sunt, de asemenea, esentiale. Daca ai experienta si indemanare, ai toate sansele sa iti faci singur un dressing reusit. In caz contrar, mai bine apelezi la un profesionist.

Construirea unui dressing este utila pentru orice locuinta. Parcurge toti pasii necesari si fa-ti dressingul pe care ti-l doresti. 

De interes:  Anxietatea, boala secolului XXI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.