Tamplarie.com

Cum se face cea mai bună alegere când vine vorba de ferestre din tamplarie PVC? Este o întrebare dificilă pe care și-o pune toată lumea care decide să-și schimbe ferestrele. Acest lucru se datorează faptului că există o varietate extrem de largă de combinații de ferestre și geamuri pe piață și alegerea pentru clientul mediu este foarte dificilă. Prețuri diferite, caracteristici diferite, geamuri cu 3-4 camere, multe mărci, toate aceste lucruri pot fi extrem de confuze pentru o persoană care nu este specialist. Pe lângă toate celelalte caracteristici importante ale tâmplăriei, până acum, mai există una care este foarte importantă. Acesta este hardware-ul, adică elementele de blocare ale ferestrelor. Pentru funcționarea corectă și fără probleme a ferestrelor din tâmplărie PVC, alegerea unui hardware bun joacă un rol foarte important. Experții recomandă evitarea armăturilor nereglabile, deoarece, inevitabil după un an de funcționare, garniturile de cauciuc de pe cadru și canat se uzează. Fitingul reglabil este preferat, de exemplu, și pentru a preveni lăsarea.

De interes:  Idei de cadouri de Craciun

De ce ferestrele din tâmplăria din PVC au mai multe avantaje

Ferestrele din PVC necesită o întreținere minimă, ceea ce nu se poate spune despre ferestrele din lemn. Pentru întreţinere si curăţare nu au nevoie de detergenți speciali sau tratament special, ci doar de o cârpă umedă și detergent fără particule abrazive. Ca un avantaj al ferestrelor din PVC se poate evidenția condensul mai mic care se formează, în comparație cu ferestrele din aluminiu. Cu toate acestea, dacă umiditatea din cameră este de peste 60%, se va forma condens în cel mai rece loc din camera, adică pe ferestre. Acest lucru necesită o ventilație frecventă. Dar, în general, ferestrele din PVC condensează mai puțină umiditate decât aluminiul. Tâmplăria din material PVC are un coeficient de conductivitate termică mai mic datorită naturii materialului. Acest lucru favorizează o mai bună retenție a căldurii în cameră în comparație cu ferestrele din aluminiu.

Geamurile ferestrelor reprezintă până la 75% din suprafața ferestrei. Unitățile de sticlă de pe piață sunt fabricate aproape exclusiv din sticlă de vară sau float. Se crede că ferestrele din PVC sunt cea mai bună opțiune pentru orice casă sau apartament. Condiția este ca materialul din care este fabricat să îndeplinească întotdeauna cele mai noi standarde tehnologice. Plasticul este un material organic și dacă nu sunt îndeplinite cerințele ridicate pentru compoziția și prelucrarea materialului, există pericolul ca în timp, ferestrele să își schimbe în mod semnificativ aspectul original sub influența condițiilor climatice. Îar în cazul unei întrețineri necorespunzătoare, riscă să se îngălbenească sau să capete zgârieturi din cauza deformării și a emisiilor de gaze. Prin urmare, mizează întotdeauna pe cel mai bun producător de tâmplărie PVC, astfel încât, să fii sigur de calitatea bună a ferestrelor.

De interes:  O nuntă cu peste 40 de invitaţi, întreruptă de poliţiştii timișeni

Ce geamuri să alegi?

Vorbind de geamuri duble, poți alege sticla cu emisii reduse. Datorită izolației sale termice, este de două ori mai bună decât sticla obișnuită. Are capacitatea de a transmite energia solară din exterior, dar, datorită faptului că previne eliminarea căldurii din cameră, o face extrem de eficientă din punct de vedere energetic, ceea ce duce la economisirea încălzirii. Atunci când alegi geamurile, ține cont și de expunerea casei. Pentru casele cu expunere sudică, este mai bine să optezi pentru geamuri termopan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.