Containerele de locuit – o alegere mai ieftina si mai simpla, fara batai de cap

 

 

O casa este visul multor persoane. Sa o avem numai pentru noi, sa fie a noastra, sa o putem amenaja asa cum dorim, cand dorim si sa putem inversti in ea fara nicio grija. Cu toate acestea, pretul de achizitie al unei astfel de proprietati nu este unul deloc mic si astfel, pentru cei mai multi, ar putea dura ceva ani buni pana cand sa il poata realiza iar asta dupa numeroase sacrificii, fapt pentru care, unele persoane aleg sa ramana la varianta unui apartament, al lor sau inchiriat.

Alegem o casa mai ales pentru ca alaturi de aceasta avem la indemana si o curte si poate si o gradina. Deci, in mod sigur avem unul sau mai multe locuri de parcare garantate pentru masina si poate chiar mai mult de atat, locuri pe care sa le transformam in spatii de relaxare, joaca pentru copii sau sa ne amenajam o mica gradina. Acest lucru este posibil insa doar daca avem un buget suficient de mare, care sa ne permita sa cumparam un teren cat mai mare, fie ca este vorba despre o casa deja construita sau ca vom construi noi una.

Pe langa aceasta varianta, de altfel cea mai comuna, mai exista inca una, din ce in ce mai cunoscuta in ultimii ani, mai ieftina in multe aspecte, si la fel de eficienta. Vorbim despre containerele de locuit. Si nu, nu este vorba doar despre acele locatii oferite sinistratilor sau utilizate in zone in care au avut loc dezastre naturale si este nevoie de spatii de locuit temporare ci despre constructii modulare ce pot fi cu usurinta transformate in locuinte permanente. Le putem achizitiona practic pe camere, ce pot fi rapid si simplu unite una cu alta, realizand in acest fel, locuinta pe care o dorim. Este posibil chiar sa obtinem si o casa cu mai multe nivele, avand posibilitatea de a realiza cai de acces si scari dupa bunul plac.

De interes:  Explozie la Timișoara: un om a rămas blocat sub dărâmături

Fiind deja construite, comparativ cu o casa normala, nu mai avem nevoie de toate acele documente pentru care trebuie sa asteptam zile in sir sau saptamani si care pe deasupra pot sa si coste o gramada de bani sau sa necesite semnatura mai multor persoane si institutii.

Pentru a construi o casa, exista o serie de documente necesare care trebuie obtinute inainte de inceperea constructiei. Acestea variaza in functie de jurisdictie si de complexitatea proiectului, dar, in general, vor include:

  • Permisiunea de construire: Aceasta este documentul emis de autoritatile locale care confirma ca proiectul respecta toate reglementarile si normele in vigoare. Permisiunea de construire poate fi necesara pentru orice tip de constructie, inclusiv pentru renovari sau extinderi.
  • Planurile de constructie: Acestea sunt documente care descriu in detaliu designul, structura si materialele folosite pentru constructia casei. Planurile de constructie sunt, de obicei, realizate de un arhitect sau de un inginer de constructii autorizat.
  • Certificatul de urbanism: Acest document confirma faptul ca terenul pe care urmeaza sa fie construita casa este destinat pentru constructii rezidentiale si ca respecta toate reglementarile privind ocuparea terenului.
  • Autorizatia de mediu: Aceasta este un document emis de autoritatile de mediu care confirma ca proiectul respecta toate normele privind protectia mediului si nu afecteaza negativ calitatea aerului, a apei sau a solului.
  • Asigurarea de constructie: Aceasta este o polita de asigurare care acopera eventualele daune cauzate in timpul constructiei sau in cazul unor probleme cu structura casei dupa finalizarea constructiei.
De interes:  Suma astronomică pe care statul trebuie să o scoată din buzunar pentru salariul magistraților. Numai suplimentul înseamnă 2/3 din salariile din Educație

Este important sa se obtina toate aceste documente inainte de a incepe constructia, deoarece orice neconformitate poate duce la intarzieri sau chiar la oprirea proiectului. De asemenea, este important sa se tina cont de termenii si conditiile fiecarui document in parte, deoarece nerespectarea lor poate avea consecinte juridice.

Deci, de ce nu ai nevoie de Autorizatie de Constructie? – Containere de Locuit | Case Container | Container Birou sunt realizate de catre cei de la HeboRom urmand cele mai inalte standarde de calitate, siguranta a oamenilor si mediului si toate standardele nationale si internationale, multe dintre documentele necesare fiind deja realizate, am putea spune. Se utilizeaza in constructia containerelor modulare materiale atat rezistente cat si care sa nu dauneze mediului inconjurator, ecologice. Fiind deja construite, nu mai necesita din nou o alta autorizatie de constructie, pentru ca nu ar mai fi nevoie nici macar de  fundatie pe care acestea sa fie amplasate, daca nu este nevoie.

De interes:  Bogdan Nanu, fostul director general al Colterm, a renunțat statutul de membru PLUS, în timpul procedurii de diferend

Ca si in cazul unei case normale, acestea se pot lega la sistemele esentiale si totdata, se pot integra usor si sisteme inteligente sau elemente precum panouri solare sau de incalzire a apei, pe acoperisurile lor.

Un avantaj major al locuintelor modulare este faptul ca sunt proiectate pentru a oferi un nivel ridicat de confort. De exemplu, acestea sunt construite cu materiale de calitate superioara care asigura o izolatie termica si fonica excelenta, ceea ce inseamna ca locuinta va fi calduroasa in timpul iernii si racoroasa in timpul verii.

De asemenea, locuintele modulare sunt echipate cu sisteme moderne de incalzire, ventilare si aer conditionat, astfel incat sa se poata mentine o temperatura confortabila in orice conditii.

Designul interior al acestor locuinte este, la randul sau, conceput pentru a maximiza confortul. Spre exemplu, sunt disponibile optiuni de design interior care permit personalizarea spatiului in functie de necesitatile individuale ale fiecarui proprietar.

Nu putem spune asadar ca o astfel de alegere este cu ceva mai prejos decat variantele clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.