Ce trandafiri să alegi dacă ai o curte cu multă umbră

Famous Roses

Există trei tipuri principale de trandafiri: teahibrizi, floribunda și miniaturi. Teahibrizii sunt cel mai comun tip de trandafir și sunt cunoscuți pentru florile lor mari și pentru perioada lungă de înflorire. Floribundas sunt puțin mai mici decât ceaiurile hibride și produc flori mari pe tulpini scurte. Miniaturile sunt cele mai mici dintre cele trei și produc flori mici care pot fi folosite în aranjamente sau ca flori tăiate.

Soiuri de trandafiri potrivite pentru zonele umbrite din curte

Dacă aveți o curte umbrită, probabil că sunteți în căutarea unor soiuri de trandafiri care pot prospera la umbră. Deși există multe tipuri diferite de trandafiri, există, de asemenea, multe lucruri diferite de luat în considerare atunci când îi alegeți. Iată câteva sfaturi pentru a selecta cele mai bune soiuri de trandafiri pentru grădina ta.

– Trandafirii Knockout: Acești trandafiri au un nivel de întreținere foarte scăzut, așa că sunt grozavi pentru persoanele care nu au prea mult timp de petrecut cu grădinăritul. De asemenea, aceștia produc flori frumoase care miros uimitor!

– Trandafiri Cottage Garden: Acești trandafiri au mult caracter și pot suporta o tăiere puternică dacă este nevoie. Sunt perfecți pentru spații mici, deoarece nu cresc foarte sus în copaci (așa cum fac alte soiuri), astfel încât nu vor bloca prea multă lumină care să ajungă la alte plante din jurul lor.”

De interes:  Oferă sănătate corpului la cursuri de înot

– Wonderland Pink: Acest trandafir de culoare roz pal este foarte aromat și are un parfum excelent. Înflorește toată vara și este rezistent la boli.

– Iceberg: Acest trandafir alb are o aromă bună, dar este cunoscut mai ales pentru frunzișul său frumos. Este excelent pentru persoanele care doresc o plantă care necesită puțină întreținere, dar care va arăta în continuare foarte bine în grădina lor.

– Madame Butterfly: Acest trandafir galben pal are un parfum puternic și este ușor de cultivat în majoritatea condițiilor. Este o plantă de accent sau o plantă de frontieră excelentă în orice zonă în care nu există suficientă lumină pentru ca alți trandafiri să se dezvolte.

Luați în considerare culoarea

Un lucru pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când alegeți ce soiuri de trandafiri să plantați în grădina dumneavoastră este culoarea florilor lor. Unii oameni preferă trandafiri roz sau roșii, în timp ce alții preferă culori mai neobișnuite, cum ar fi somonul sau galbenul. Dacă sunteți în căutarea unei anumite culori, este o idee bună să faceți câteva cercetări înainte de a vă selecta plantele.

De interes:  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii semnează contractul cu Casa de Cultura a Muncipiului Timișoara

Aflați despre obiceiul lor de creștere

Ce fel de obicei de creștere au acești trandafiri? Sunt înalți și zvelți, sau cresc la pământ? Majoritatea trandafirilor au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară în fiecare zi; dacă al tău nu primește suficientă lumină, este posibil să nu înflorească atât de bine pe cât se așteaptă. De asemenea, este important să știți cât de mare crește fiecare tip de trandafir, astfel încât să vă asigurați că aveți suficient spațiu pentru ei!

Dacă aveți o curte umbrită, poate fi dificil să alegeți soiurile de trandafiri potrivite pentru spațiul dumneavoastră. Iată ce trebuie să căutați la un trandafir care se va dezvolta la umbră:

-O tulpină robustă care poate rezista la vânt și ploi abundente.

-Petale cu o ușoară nuanță portocalie, ceea ce le va ajuta să reflecte mai multă lumină atunci când soarele este jos pe cer

-Parfum puternic, deoarece, chiar dacă nu vor primi la fel de mult soare ca alți trandafiri, vor putea atrage polenizatori precum albinele și fluturii.

De interes:  4 moduri interesante prin care poți introduce arta în decorarea interioară a locuinței tale

-Rezistență bună la boli, astfel încât să nu petreceți prea mult timp luptând împotriva dăunătorilor sau bolilor

Primul lucru de luat în considerare este dacă curtea dvs. primește sau nu lumina directă a soarelui. Dacă da, atunci ar trebui probabil să rămâi la specia Rosa ‘Iceberg’, care are o culoare albă minunată care va arăta frumos pe fondul frunzelor verzi ale copacilor și arbuștilor. Dacă curtea ta nu primește prea mult soare, atunci încearcă Rosa ‘Lantern’. Această varietate are petale de culoare roz-argintiu și va ieși frumos în evidență împotriva ramurilor copacilor sau a altor plante care ar putea fi în apropiere.

Dacă sunteți în căutarea a ceva cu aspect mai exotic, încercați Rosa ‘Cristata’-un trandafir galben cu petale buclucașe care parcă au fost răsucite de o tornadă! De asemenea, puteți planta Rosa ‘Crimson Skies’, care are flori de un roșu intens care se deschid dimineața și se închid noaptea; este perfect dacă doriți ceva care să arate bine în timpul zilei, dar care să ofere și un spectacol interesant pe timp de noapte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.