Ce sunt notele de parfum şi cum poate fi ales parfumul perfect

Pe piaţa sunt mai multe tipuri de parfum pe care le poţi cumpăra în funcţie de preferinţe şi de ţinutele pe care le porţi. Spre exemplu, gama de parfumuri arăbeşti este ideală pentru persoanele romantice şi misterioase, care vor să impresioneze atât la evenimente speciale, cât şi în viaţa de zi cu zi.

Pentru a alege cel mai bun parfum este important să ţii cont de ingineria din spatele acestora. Parfumul poate juca un rol esenţial în garderobă indiferent dacă preferi să aplici parfumul pentru o întâlnire seara, pentru lucru la birou sau pentru o întâlnire de afaceri, parfumurile sunt cele care ne oferă o anumită aură şi prezenţa.

Ce sunt notele de parfum

O parte din aerul special oferit de parfumuri este dat de notele acestuia. La fel cum notele muzicale sunt cele care alcătuiesc o melodie, notele de parfum sunt componentele individuale care, atunci când sunt combinate formează un parfum unic şi plăcut. Acest ghid explică notele de parfum şi tot ce trebuie să ştii despre ele pentru a înţelege mai bine parfumurile preferate.

De interes:  Merită Pariat pe Cota 2 la Pariuri?

Notele de parfum sunt ingredientele care compun un parfum. Ele sunt clasificate ca note de top, aşa cum sunt de obicei citricele sau lavandă, note cardanice sau medii aşa cum sunt iasomia sau scorţişoară şi note de bază cum ar fi vanilia şi moscul. Mixul acesta de ingrediente selectat cu atenţie formează parfumul şi aroma acestuia în ansamblu. Producătorii de parfumuri sunt cei care selectează notele cu atenţie pentru a se asigura că rezultatul final este plăcut şi evocă o anumită experienţă. Notele sunt clasificate sub forma unei piramide a parfumului.

Categoriile de parfumuri

Notele parfumului se împart în trei categorii principale: note de top, inimă sau note medii şi note de bază. Notele aflate în vârful piramidei sunt mai volatile şi se evaporă mai repede, în timp ce notele aflate în partea de jos au o durată de viaţă mai lungă.

Notele de vârf, numite şi note de top, formează stratul superior al unui parfum. Aceste note sunt cele pe care le vei detecta prima dată după ce ai pulverizat un parfum. Aceste note joacă un rol esenţial în stabilirea primelor impresii şi în modelarea poveştilor unui parfum.

De interes:  4 Lucruri care te pot ajuta sa ai grija de masina ta in sezonul rece

Notele de top însă sunt cele care se vor evapora rapid şi persistă doar în primele 15minute. Scopul lor este cel de a da un parfum iniţial şi apoi fac tranziţia spre notele medii şi spre notele de bază. Ele sunt formate din molecule mai mici şi mai uşoare, mai volatile dar şi mai puţin persistente. Ulterior se vor simţi notele medii sau inima parfumului pentru câteva ore, în funcţie de calitatea parfumului, rămânând în urma lor notele de bază care pot rezista timp de 24 de ore sau chiar mai mult. Pe baza acestor note poţi selecta parfumul preferat astfel încât să te reprezinte şi să transmită ceva despre tine. Cu parfumul potrivit vei reuşi cu siguranţă să impresionezi toţi oamenii din jurul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.