Câteva idei pentru un stil de viață minimalist

Câteva idei pentru un stil de viață minimalist

Poză de Tuan86 pe Pixabay.com

 

Avantajele vieții moderne, tehnologizate, sunt evidente și incontestabile: acces la informație; servicii medicale pentru aproape orice urgență sau boală; posibilitatea de a călători nestingherit în majoritatea țărilor; procurarea rapidă a tuturor alimentelor și a altor produse de care ai nevoie. Totuși, această abundență poate fura privirea de la aspectele obositoare și dezavantajele vieții într-un astfel de sistem deschis și digitalizat: achiziții nenecesare; umplerea dulapurilor, sertarelor și buzunarelor cu obiecte de care nu e cu adevărat nevoie, dar și utilizarea a mai multe gadget-uri decât e de fapt necesar. Acest articol descrie câteva idei ce pot duce la un stil de viață minimalist, unde accentul cade pe funcționalitatea obiectelor deținute.

 

Cum îți poți simplifica modul de viață prin trierea produselor folosite

 

Principalul mod prin care dependența (nu în sensul de adicție, ci de necesitate instrumentală) de device-uri poate fi redusă este prin a folosi mai puține astfel de aparate, dar cu utilitate crescută și mai multe funcții. Spre exemplu, dacă ești o persoană care are multe sarcini ce se pot rezolva doar în mediul online, și folosești un laptop sau un calculator în locul altor dispozitive mai mici, poți încerca să utilizezi un telefon ultra performant, care susține sarcini tehnice complexe și care e suficient de durabil încât să nu trebuiască să schimbi sistemul de operare la perioade scurte de timp. Un astfel de telefon este iPhone 15, iar dacă ești curios să afli mai multe despre specificațiile acestuia, poți alege site-ul Altex, unde se găsesc mai multe modele și accesorii pentru acest device.

O altă idee de simplificare a vieții de zi cu zi este renunțarea la piesele de mobilier sau a altor obiecte din casă care nu își mai îndeplinesc funcția în locuința ta. Spre exemplu, e foarte posibil să ai multe „suveniruri” care doar umplu spațiu și dau un aer de îngrămădeală camerelor unde sunt plasate: tablouri care nu se potrivesc decorului ori sunt prea mari; vaze sau bibelouri care nu îți plac așa mult și te forțează să fii atent prin preajma lor pentru a nu le sparge; covoare care fac camera să pară mai mică decât e de fapt. Aceste produse pot fi depozitate într-un loc unde nu încurcă, dacă nu dorești să renunți cu totul la ele. Efectul pe care eliberarea camerelor îl va avea te va surprinde: mai mult spațiu, până în punctul în care ți se va părea că s-a lărgit încăperea cu cel puțin un metru.

În final, e important de menționat că minimalismul nu se referă la renunțarea la obiecte dragi sau reducerea utilizării dispozitivelor preferate doar de dragul economiei de spațiu. Orice lucru simți și știi că te face mai fericit merită păstrat și folosit. Simplificarea ce decurge dintr-un stil de viață minimalist se referă la trierea obiectelor de care nu ai atât de multă nevoie, cu scopul de a face mai mult cu puțin și de a nu te pierde sau încurca în sumedenia de produse care par că șoptesc fiecare: „pentru asta folosește-mă pe mine”. 

De interes:  Avantajele unui tocător de crengi Rotakt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.