Care este cel mai bun moment pentru a împodobi bradul de Crăciun?

Craciun.Market

În mod tradițional, pomul de Crăciun este făcut pe 24 decembrie. Dar când ar trebui cumpărat și când este de fapt împodobit pomul de Crăciun în case? Opiniile sunt împărțite astăzi despre acest lucru.

În mod tradițional, pomul de Crăciun nu era împodobit în sufragerie decât în ajunul Crăciunului, astfel încât să poată fi gata la timp pentru cadouri. Cu toate acestea, se obișnuiește și așezarea pomului de Crăciun în cameră în seara zilei de 23 decembrie, astfel încât ramurile care au fost blocate în timpul transportului să se poată aranja frumos din nou peste noapte. Bineînțeles, ai și posibilitatea de a opta pentru brazi artificiali împodobiți și nu vei mai duce nici o grijă.

Cum și când să împodobești corect pomul de Crăciun?

Împodobirea timpurie a pomului de Crăciun devine din ce în ce mai populară. Mulți români nu mai aderă la această veche regulă. În unele familii, pomul de Crăciun este achiziționat și este împodobit chiar și cu o săptămână sau două înaintea sărbătorii. Ziua Sfântului Nicolae este folosită și astăzi ca prilej de a introduce spiritul de Crăciun în casă. Mai puțin obișnuită, dar preferată totuși de unele familii, este moda împodobirii bradului deja pe 1 decembrie.

De interes:  Sistemele de copiat te pot ajuta să obții note foarte bune

Potrivit unui sondaj, aproape jumătate dintre cei chestionați au împodobit bradul cu puțin înainte de 24 decembrie. Aproape o treime țin încă la ziua tradițională de 24 decembrie, ca dată de referință, 15% aduc bradul în casa lor cu mult înainte de Ajunul Crăciunului. Cu toate acestea, o zecime dintre cei chestionați, probabil mai ales persoane singure, nu au deloc un brad.
Un motiv pentru împodobirea mai devreme a pomului de Crăciun este adaptarea tradițiilor anglo-saxone. În SUA, de exemplu, este o practică obișnuită să pui bradul cu două până la trei săptămâni înainte de sezonul de sărbători. Americanii încep adesea să împodobească pomul imediat după Ziua Recunoștinței, la sfârșitul lunii noiembrie. Englezii încep chiar să-și decoreze casa cu decorațiuni de Crăciun după Halloween. Pomul de Crăciun se mută de obicei în casă la începutul lunii decembrie, deși britanicii au adoptat inițial tradiția de a-l ridica pe 24 decembrie.
În cele din urmă, totuși, ar trebui să îți aparțină decizia privind ziua când vei împodobi pomul de Crăciun. La urma urmei, aceasta este o chestiune privată de care nimeni altcineva nu trebuie să fie deranjat. La urma urmei, Crăciunul ar trebui să fie o sărbătoare a toleranței și a carității.

De interes:  Caraș-Severin, un județ trist, in căutarea unei schimbări radicale!

Bine de stiut:

Pentru majoritatea oamenilor, bradul din sufragerie întruchipează simbolul sezonului de Crăciun. Reprezintă un element central al sărbătorii: decorarea pomului are un caracter aproape ritualic, iar darurile sunt plasate ulterior sub acesta.

Amenajarea sa în apartament semnalează începutul sezonului festiv, iar dispariția sa anunță și sfârșitul sezonului de Crăciun. Apropo, tradiția pomului de Crăciun este mai recentă decât ar crede mulți oameni. Este adevărat că sursele din secolele XVI și XVII menționează pomii de Crăciun împodobiți, dar în acel moment părea să fie încă un obicei limitat la nivel regional care se practica în Alsacia, de exemplu.

Pomul de Crăciun a cunoscut înaintarea sa triumfală doar în cursul secolului al XIX-lea, când a fost adoptat treptat, inițial de către cei bogați și mai târziu și de oamenii de rând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.