Connect with us

Economie

Bauturi fine precum Comte de Lauvia doar la 24drinks.ro!

Publicat

pe

ghid facebook ads romania

Bauturi fine precum Comte de Lauvia doar la 24drinks.ro!

Bauturile alcoolice nu sunt neaparat pe placul tuturor, insa persoanele, si in special barbatii care prefera sa consume alcool, precum o sticla veche Comte de Lauvia, de obicei aleg calitatea produselor vandute de 24drinks.ro. Pentru multi, armagnacul nu este un cuvant pe care il folosec foarte des, sau chiar deloc, insa pentru cunoscatori aceasta bautura fina cu note subtile poate sa transforme o noapte cu amicii intr-una de neuitat.
Armagnacul este cea mai veche „apa vie” a Frantei, obtinuta prin distilarea vinurilor albe din regiunea Gascogne (Gasconia). Bautura dateaza inca din anul 1441. Fiind maturat multi ani in butoaie de stejar negru, eacets tip de alcool dobandeste gusturi si arome spectaculoase.
Numit candva „apa vietii vesnice”, in Evul Mediu Armagnac-ul a devenit faimos pentru proprietatile sale terapeutice. Consumat cu moderatie, el hraneste, stimuleaza si incanta. Se spune ca in el a stat secretul puterii celebrilor muschetari. Epoca sa de glorie a inceput in secolul al XV-lea, cand a devenit un veritabil produs de consum. Din sec. XVII dateaza primele atestari ale comercializarii Armagnac-ului. Tot atunci, olandezii au cumparat aproape tot vinul produs pe coasta franceza a Atlanticului, cu exceptia celui din Bordeaux, pe care l-au cumparat englezii. Negustorii olandezi au navigat in susul raului Garonne si au incheiat primele contracte cu podgorenii gasconi din regiunea Gers. Temandu-se de concurenta, bordelezii au interceptat barcile la intoarcere, sub pretextul ca numai vinul din Bordeaux poate fi transportat pe rau. Cum aceasta interdictie se adresa doar vinului, nu si alcoolului, gasconii au inceput sa distileze vinul. Olandezii au inceput sa cumpere cantitati uriase de alcool din Armagnac, pe care le foloseau pentru a stabiliza vinurile pe care le vindeau clientilor din nordul Europei.
In 1730, aceasta „apa vie” avea mari fluctuatii de calitate, dar a devenit un adevarat produs comercial. Pentru a se proteja de aceste fluctuatii, producatorii au inceput sa-si faca rezerve si sa pastreze distilatul in butoaie. Asa s-a nascut minunea numita Armagnac.
Apoi, in anii 1870, viile au fost distruse de filoxera. Ele au renascut la inceputul secolului al XIX-lea, cand comertul cu Armagnac atinge apogeul. In 1909, presedintele Fallières, un om al locului, delimiteaza regiunea in care se produce Armagnac. Decretul din 6 august 1936 defineste Apelatiunea Controlata a Armagnac-ului si cele 3 regiuni ale sale.
Astazi, Armagnac-ul a cucerit intreaga lume – cele 9 milioane de sticle produse in fiecare an se vand in peste 130 de tari.
Diferenta dintre coniac si armagnac
Pentru coniac, este strict reglementat ca implica dubla distilare cu eliberarea de produse semifinite cu o rezistenta de 69-73% vol. Distilarea are loc intr-un recipient de distilare Charente de lunga durata, numit alambic. Recipientul din cupru este in forma de ceapa sau poate fi asemanator cu un pahar pentru coniac, intors cu susul in jos. Alcoolul din Armagnac este obtinut prin distilare unica. Produsul final este obtinut cu o rezistenta mai mica (52-63% vol.), cu un numar mare de impuritati care confera gustului si caracteristicilor aromatice ale bauturii o aroma mai accentuata. Aditivii admisibili in coniac, care sunt stabiliti prin traditii si standarde existente, nu pot depasi 2%, iar pentru concurentul sau nu exista o astfel de restrictie.
Maturarea ambelor bauturi are loc in butoaie de stejar, dar materialul pentru acestea este diferit: pentru primul – stejar limuzin, pentru concurentul sau – Gascon. Acesta din urma contine mai mult tanin, ceea ce afecteaza produsul final. Coniacul are un timp de imbatranire mai scurt, prin urmare, in procesul de preparare, este redus in rezistenta. Armagnac-ul isi reduce propriul nivel la nivelul necesar in procesul de imbatranire.
Primul este produs de companii mari (case de coniac), cu o istorie veche si cu traditii de nezdruncinat. Al doilea este realizat de producatorii mici si mijlocii (familii cu traditie).
Armagnac este singura bautura pe care este indicata data recoltarii strugurilor. In utilizarea bauturilor de casa, francezii, datorita varietatii mai mari de gust si aroma, prefera o a doua bautura. Primele le produc in principal pentru export.
Armagnacul Comte De Lauvia este produs la Chateau de Champagne d’Armagnac, in inima regiunii Armagnac din Franta. Regiunea este divizata in trei zone: Bas ,Tenareze si Haut. Eauze este capitala regiunii Bas, situata in Gers, Gasconia, la granita Bas – Ténarèze, unde se produce cel mai bun Armagnac. 200 de hectare de vita de vie sunt cultivate cu struguri din soiurile Ugni Blanc si Folle Blanche. Cele doua soiuri de struguri sunt cele mai potrivite pentru producerea de Armagnac.
Nu exista reguli stricte pentru prezentarea acestui alcool, dar exista cateva recomandari care va vor ajuta sa va bucurati cu adevarat de gustul sau unic.
Soiurile mature sunt cel mai bine servite ca “digestive”, iar cele mai tinere ca un aperitiv sau intre feluri de mancare.
Exista pahare speciale pentru servirea lui Armagnac. Ele au o forma de lalea, cum sunt paharele de brandy. Puteti folosi si pahare pentru coniac, iar pentru bauturile mai noi este suficient un pahar sferic.
Se toarna o cantitate mica de alcool intr-un pahar, si o lasati timp de 15-30 de minute, astfel incat sa respire si sa dezvaluie intreaga gama de arome. Apoi, paharul trebuie sa-l incalziti in mana si sa-i inhalati aroma. Cu cat bautura este mai buna, cu atat este mai bogata aroma, in care puteti observa arome de fum, mirodenii, vanilie, fructe si alte arome florale.
Magazinul 24drinks.ro ofera cele mai bune sticle de armagnac Comte de Lauvia, la preturi fantastice, pentru cunoscatori si pentru cei care apreciaza o bautura buna, cu traditie!

De interes:  Pensiunea Costinești a fost creată din dorința de a oferi un refugiu perfect
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Economie

Cum am recondiționat o motocoasă veche și ce am învățat pe parcurs

Publicat

pe

Sunt genul de om care nu se grăbește să arunce lucrurile. Când ceva se strică, primul impuls nu e să cumpăr altceva, ci să încerc să-l repar. Nu neapărat din zgârcenie – deși nici asta nu strică – ci pentru că am crescut într-o casă unde se repara orice: televizoare, lanterne, robinete, motocoase. Așa am fost educat.

Povestea asta începe cu o motocoasă pe care am cumpărat-o acum câțiva ani, de la un magazin local. N-a fost nici cea mai scumpă, nici cea mai ieftină, dar m-a ținut bine. Ani de zile am curățat iarba de pe lângă garduri, am cosit pe lângă livadă și în jurul șurii. O sculă de nădejde. Până când, într-o toamnă, s-a oprit brusc din funcționat și n-am mai avut timp să mă ocup de ea. Așa că am pus-o în șopron, acoperită cu o prelată, și am uitat de ea.

Doi ani mai târziu, într-o primăvară plină de avânt, când m-am apucat să curăț curtea și să pun lucrurile în ordine, am dat din nou peste motocoasă. Praful s-a așezat peste ea, șuruburile ruginiseră puțin, iar rezervorul mirosea a benzină stricată. Soția mi-a zis s-o arunc și să iau una nouă. Dar încăpățânarea mea de bărbat care nu renunță ușor mi-a spus: hai să vedem dacă mai trăiește.

De interes:  Alegerea unui fotograf pentru o nunta

Am început timid. Am curățat-o pe dinafară, apoi am verificat bujia, filtrul de aer, carburatorul. La o primă vedere, nimic nu părea complet distrus, dar nici nu voia să pornească. După ce am uns puțin părțile mobile și am tras de sfoară de vreo 20 de ori, motorul a dat un semn de viață. A pornit pentru câteva secunde, apoi s-a oprit. Dar era un început.

Am continuat cu mai multă atenție. Am desfăcut carcasa, am curățat interiorul, am înlocuit filtrul, am pus benzină nouă. A pornit, dar mergea prost. Se auzea un scârțâit ciudat și simțeam o vibrație serioasă în mâner. Era clar că ceva nu funcționa cum trebuie. Iar după câteva minute, discul nu se mai învârtea deloc.

Când vine vorba de reparații, e bine să știi ce cauți

Noroc cu internetul. Nu sunt expert, dar am reușit să caut simptomele și am ajuns destul de repede la o concluzie: problema era cel mai probabil la tija de transmisie. Piesa asta, care face legătura între motor și capul tăietor, se poate uza în timp, mai ales dacă nu ai curățat motocoasa după fiecare folosire – da, am fost și eu vinovat de asta.

Am început să caut tije de transmisie online. Am găsit forumuri, grupuri de Facebook și site-uri de piese. Dar ori nu găseam dimensiunile potrivite, ori prețurile păreau exagerate. Unele site-uri păreau suspecte – fără recenzii, fără date de contact, fără poze clare. Apoi am dat peste www.terramotors.ro.

De interes:  Soluții Solare Pentru Zonele Rurale: Panourile Solare ca Alternativă

N-am auzit de ei înainte, dar site-ul mi-a inspirat încredere. Aveau o secțiune clară pentru https://www.terramotors.ro/piese-motocoasa, sortate după categorii, cu poze clare și descrieri tehnice. N-am fost nevoit să ghicesc nimic. Am verificat dimensiunile tijei vechi (am scos-o cu puțină luptă și ceva spray degripant) și am găsit exact modelul pe care îl căutam, aici: https://www.terramotors.ro/piese-motocoasa/tije-transmisie-868

Am comandat-o într-o marți și vineri deja o aveam acasă. Ambalaj bun, livrare rapidă, factură, totul în regulă.

Reparația – între satisfacție și răbdare

Montajul n-a fost chiar floare la ureche, dar nici nu mi-a dat mari bătăi de cap. A durat cam două ore, cu pauze. Am înlocuit tija, am uns zonele de contact, am verificat rulmenții, am montat capul tăietor (care, între timp, fusese și el înlocuit cu unul nou, tot de pe același site). Apoi am pornit motocoasa.

A mers din prima. Fără zgomote, fără vibrații, fără opriri. Era ca nouă. În momentul acela am simțit o satisfacție pe care doar cei care repară lucruri cu mâinile lor o pot înțelege. Nu doar că am economisit bani, dar am salvat o unealtă care încă mai avea multe de oferit.

De interes:  Pensiunea Costinești a fost creată din dorința de a oferi un refugiu perfect

Ce am învățat din toată experiența asta

Cred că sunt câteva lecții simple, dar valoroase:

  1. Nu tot ce e vechi trebuie aruncat. Cu puțin efort și documentare, multe unelte se pot recondiționa.
  2. Calitatea pieselor contează. Am văzut pe net tot felul de „chinezării” ieftine, dar am ales o piesă care să-mi inspire încredere. A fost o decizie bună.
  3. Răbdarea și atenția sunt aliații tăi. Nu te grăbi. Fiecare șurub are un rost, fiecare detaliu contează.

În loc de concluzie

N-o să fac reclamă agresivă nimănui. Pot doar să spun că, din experiența mea,www.terramotors.ro mi-a fost de mare ajutor și a făcut posibilă reparația motocoasei mele. Dacă te afli într-o situație similară, îți recomand să arunci un ochi pestepiesele de motocoasă disponibile la ei. Iar dacă problema ta este la transmisie, cum a fost la mine, atunci verificăsecțiunea cu tije transmisie – s-ar putea să găsești fix ce ai nevoie.

Reparația n-a fost doar despre economie, ci despre o lecție de răbdare, de meșteșug și, poate, un pic de încăpățânare românească. Dar hei, funcționează!

Citeste in continuare

Economie

10 Pași pentru redresarea economică a României

Publicat

pe

De

Câteva idei de program de acțiune pentru o Românie mai bună, din care românii să nu mai plece forțați de situația economică și în care cei plecați să revină cu drag. Articol scris de Marius Bostan, pentru newsweek.ro.

Într-un moment în care deficitul bugetar amenință stabilitatea financiară a României, este nevoie de mai mult decât ajustări contabile. Avem nevoie de încredereviziune strategicăcuraj politic și soluții inteligente, ancorate în bune practici internaționale.

Ilie Bolojan și Nicușor Dan reprezintă două figuri care au demonstrat că reforma, eficiența și prioritizarea investițiilor publice sunt posibile. Este timpul să extindem această abordare la scară națională, într-un guvern care are în centrul său interesul național, interesul pe termen lung al României.

Prezint mai mai jos un ansamblu de 10 pași, care poate reduce semnificativ deficitul bugetar, atrage investiții, stimulează competitivitatea și întărește încrederea cetățenilor și investitorilor. Acest cadru nu este suficient dar cred că este necesar în aceste momente când măsurile pe termen scurt pot determina semnificativ ce se întâmplă în următorii 3 ani. Consider de la sine înțeles că orice măsuri economice este important să fie însoțite de o comunicare de încredere și de un mesaj de unirea românilor și respingere a narațiunilor care atacă interesul național.

  1. Reducerea cheltuielilor publice cu minim 10% poate fi făcută fără a afecta semnificativ buna desfășurare vieții publice

Prin prioritizarea investițiilor, eliminarea risipei, eficientizarea achizițiilor publice și reevaluarea programelor cu eficiență scăzută, guvernul poate economisi ușor 15–18 miliarde lei anual, fără a afecta veniturile populației. Adoptarea unor soluții tehnologice noi,  mai eficiente pentru construirea de drumuri și pentru investițiile publice ar duce la reducerea unor cheltuieli fără ca rezultatele să fie afectate. Estimez că această sumă poate fi  economisită doar cu un management bun și în acest an.

  1. Creșterea temporară a TVA cu 2 puncte procentuale pentru a da un semnal de încredere pentru creditori și rezolvarea rapidă a deficitului pe termen scurt

Pare o măsură nepopulară, dar necesară pentru îmbunătățirea ratingului de țară. În esență o creștere cu doar 2% va fi absorbită ușor de consumatorii finali. Efectul în inflație poate fi diminuat prin alte măsuri conexe cu scopul dea domoli inflația. Cu o colectare netă estimată la 13–15 miliarde lei anual, această creștere poate acoperi rapid o treime din deficit.

De interes:  SecureMeNow: Cum Un Magazin Online Personalizat Îți Poate Revoluționa Afacerea

Dacă măsurile de reformă dau roade, TVA-ul poate reveni la nivelul actual peste 3 ani – un angajament transparent, condiționat de performanță.

  1. Reforma administrației publice locale: simplificare, digitalizare, externalizare

Prin simplificare, eliminarea redundanțelor, digitalizarea serviciilor locale și externalizarea unor activități către sectorul privat, România poate economisi peste 3–5 miliarde lei anual, cu servicii mai bune și mai rapide pentru cetățeni.

  1. Închirierea,vânzarea sau concesionarea activelor nefolosite sau prea puțin folosite din proprietatea publică și privată a Statului și Autorităților Locale și Județene

Clădiri abandonate, terenuri, institute și spații industriale care zac în paragină pot fi reintroduse în circuitul economic prin: închirieri, concesiuni pe termen lung, parteneriate public-private, vânzări transparente și alte măsuri de atragere de venituri suplimentare la bugetele publice.

Estimare conservatoare: 20–25 miliarde lei pot fi obținute în următorii  3 ani.

Sunt Companii unde Statul este acționar, Institute, Regii Autonome, Ministere și Autorități care nu folosesc aceste active și nu aduc venituri de pe urma lor ci aduc numai costuri. Ele ar trebui identificate rapid și fiecare responsabil să prezinte un posibil plan de utilizarea a acestor resurse nefolosite.

  1. Licențiere transparentă și eficientă a resurselor naturale

România are rezerve importante de ape minerale, nămoluri sapropelice, gaze naturale, litiu, cupru, aur și alte resurse sau chiar alte minerale critice cu potențial. Prin licitații publice transparente, contracte moderne și redevențe competitive, statul poate atrage: investiții de miliarde în exploatare și procesare și venituri constante din redevențe și taxe.

Resursele noastre trebuie să lucreze pentru România, nu să zacă sub pământ.

În următorii 3 ani se pot obține cel puțin 15-20 miliarde de lei suplimentar.

  1. Privatizări parțiale și listarea de companii profitabile la bursă

Statul poate păstra controlul strategic și totuși obține lichiditate prin: listarea unor pachete minoritare din companii profitabile și atragerea capitalului privat pentru modernizare.

Impact estimat: 15 miliarde lei în 3 ani, plus disciplină managerială crescută în companiile de stat.

  1. Conectarea rapidă a 10.000 de antreprenori din afara granițelor cu România
De interes:  Siguranță și Rapiditate: Cum îți Protejează okcurier.ro Coletul în Fiecare Pas

Forța românească de inovare și de a face afaceri din Republica Moldova, din Statele Unite, Marea Britaniei, Europa și de oriunde din lume este necesar să fie conectată rapid printr-un proiect strategic.

Românii de pretutindeni pot aduce capital privat nou în patria mamă (estimare: 3– 4 miliarde de Euro), know-how occidental în digitalizare, producție și export și pot aduce rețele internaționale de business care să ajute produsele și serviciile românești să penetreze piețele globale și să echilibreze balanța comercială.

Valoarea adăugată a celor care au construit afaceri în Vest este aur pentru economia României. Este nevoie de chemarea de încredere a Președintelui Nicușor Dan și a Primului Ministru Ilie Bolojan.

Apelul către medici, ingineri, manageri, profesori, artiști și către toți românii talentați să se reconecteze cu Patria Mamă în aceste momente va fi determinant. Acest apel trebuie declinat și transmis de către toți românii din țară către frații de peste graniță. Repatriot depune un efort susținut și pregătește premisele ca acest apel să ajungă în inimile și mințile tuturor și să fie unul care unește românii oriunde s-ar afla.  Un exemplu: https://www.repatriot.ro/despre/misiune/

  1. Româniapoate deveni o Elveție a datelor prin atragerea centrelor de date de mari dimensiuni

România are o oportunitate strategică unică de a deveni hub regional pentru centre de date, într-o eră în care AI și cloud-ul sunt infrastructură critică. Avem avantaje care merită exploatate: energie relativ ieftină cu un mix bun, poziție geografică excelentă și resurse umane bine pregătite în domeniu.

Cu o politică proactivă, putem atrage investiții de peste 10 miliarde EUR în următorii 5 ani.

  1. Îmbunătățirea ratingului de țară și reducerea costului cu datoria publică

Odată ce mixul de măsuri reduce deficitul și crește încrederea, România poate obține un rating mai bun, refinanța datoria la dobânzi mai mici și poate aloca resurse economisite către investiții.

Managementul eficient al datoriei publice, reducerea costurilor cu dobânzile poate aduce economii de peste 3 miliarde lei anual.

  1. Program național pentru performanță și excelență în organizații – inspirat de modelul Baldrige

România are nevoie de un salt de competitivitate, atât în sectorul public, cât și în cel privat. Un program inspirat din modelul american Baldrige Excellence Framework poate introduce: evaluări anuale ale performanței instituțiilor și companiilor, standarde de guvernanță, client service și inovație, culturi organizaționale bazate pe principii și valori solide, orientate spre rezultate.

De interes:  Ce sa NU faceti cand pariati online

Un exemplu: https://fntm.ro/romanian-performance-excellence-program-inspirat-de-malcolm-baldrige-national-quality-award/

Fără un upgrade al modului în care funcționează instituțiile noastre, orice reformă este limitată. Performanța este cel mai bun scut împotriva risipei.

Concluzie: Redarea încrederii prin competență și acțiune

Un astfel de plan de măsuri aplicat poate reduce deficitul actual cu peste 60% în primii 2 ani, fără sacrificii sociale majore, cu menținerea unei alocări însemnate pentru apărare și poate pune România pe o traiectorie de echilibru bugetar sustenabil în 3–4 ani, cu potențial de scădere a TVA-ului înapoi la 19% după stabilizare.

România are potențial, dar are nevoie de un nou contract de încredere între cetățeni, mediul de afaceri și guvern. Ilie Bolojan și Nicușor Dan au demonstrat că se poate construi eficient, fără scandal, cu rezultate vizibile. Acest măsuri nu sunt utopice utopic – sunt puncte pentru o foaie de parcurs realistă și necesară.

Românii nu mai așteaptă promisiuni, ci semnale clare că viitorul se poate construi cu minte, muncă și măsură.

Marius Bostan este un antreprenor în serie, investitor în mai multe companii românești, dublu licențiat în matematica-informatică și management, cu o experiență vastă de management, finanțe, structurare de produse financiare care au finanțat proiecte de dezvoltare publice și private și este implicat în susținerea unor proiecte generoase ale Fundației Naționale a Tinerilor Manageri, a Romanian Business Leaders și a altor organizații non-profit.

Marius Bostan a deținut și poziția de Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională în guvernul de profesioniști din 2015-2016 și  s-a remarcat ca un promotor al ideilor conservatoare de tip occidental dar și al tehnologiilor moderne. În anii 1997-2000 a fost implicat în elaborarea cadrului de reformă pentru companiile de stat și administrația publică locală lucrând îndeaproape cu miniștrii Ulm Spineanu, Ilie Șerbănescu și Vlad Roșca.

Marius Bostan este antreprenor și liderul RePatriot.

Citeste in continuare

Economie

INRO Business Summit 2025: România intră într-o nouă ligă economică alături de India, la un summit cu miză strategică globală

Publicat

pe

De

România face un pas decisiv spre consolidarea poziției sale economice internaționale, alături de unul dintre cei mai dinamici parteneri ai momentului: India. INRO Business Summit 2025, desfășurat în inima capitalei indiene, a depășit așteptările și a demonstrat că parteneriatul româno-indian nu mai este doar o oportunitate pe hârtie, ci o direcție strategică în plină construcție.

Organizat de The Union of Bilateral Chambers of Commerce from Romania in India, evenimentul s-a remarcat printr-un mix rar întâlnit în astfel de contexte: prezență instituțională de prim rang, participare solidă a mediului privat și un cadru clar orientat spre acțiune, nu formalități diplomatice.

Delegație de top din ambele țări

Summitul a fost deschis de doamna Shiva Munjal (președinte UBCCR), domnul Albu Alin Marius (vicepreședinte UBCCR), alături de Excelența Sa, doamna Sena Latif, Ambasadorul României în India – un sprijin constant al dialogului bilateral și al susținerii companiilor românești în regiune. Din partea Indiei, a participat Putta Mahesh Kumar, membru al Parlamentului, alături de Adarsh Shastri, influent lider în zona de tech și politici publice.

De interes:  SecureMeNow: Cum Un Magazin Online Personalizat Îți Poate Revoluționa Afacerea

Un semnal clar privind seriozitatea și direcția summitului a fost dat de prezența domnului Costin Mandrea, CEO Coca-Cola INDIA, care a punctat, prin intervenția sa, interesul real al marilor companii pentru parteneriate comerciale sustenabile pe axa Europa–Asia.

Obiective clare, rezultate concrete

Timp de două zile, în cadrul Pullman Aerocity Hotel, summitul a oferit sesiuni de tip business matchmaking, mese rotunde tematice și întâlniri între companii și decidenți din guvernele celor două țări.

Fiecare componentă a evenimentului a avut un scop precis: să genereze proiecte bilaterale, investiții directe, acces la noi piețe și o rețea funcțională de cooperare economică.

Companii relevante, interes real

Printre companiile care au participat activ se numără:
Casa Timiș, Coca-Cola, Sergiana – Poiana Mărului, Cotnari, Agora Petfood, Paviresin, Mirdatod, SLMG Beverages, Cris-Tim Dairy, Boromir, VMDW, Speed Overseas Manpower Pvt. Ltd, Neophron, Ecoferm.

Prezența acestor branduri – din domenii precum FMCG, agrobusiness, food & beverage, export, resurse umane și producție – validează ideea că summitul nu a fost o simplă acțiune de imagine, ci o platformă activă de business cu potențial de scalare reală.

De interes:  Monitorizare online preturi concurenta

România–India: o punte comercială care prinde contur

India caută parteneri stabili în interiorul Uniunii Europene. România oferă exact ceea ce este necesar: acces la piața unică, o poziție strategică în Europa Centrală și expertiză industrială.

În oglindă, România are nevoie de piețe externe mari și dinamice, de costuri competitive și de parteneri tehnologici. India le oferă pe toate, iar acest summit a început să materializeze aceste avantaje în pași concreți.

INRO Business Summit 2025 nu este finalul, ci începutul unei direcții clare:
➡️ Parteneriate industriale
➡️ Investiții bidirecționale
➡️ Exporturi extinse și colaborări tehnologice

www.inrosummit.com

 

Citeste in continuare

ȘTIRI NOI

Economieacum 3 days

Cum am recondiționat o motocoasă veche și ce am învățat pe parcurs

Sunt genul de om care nu se grăbește să arunce lucrurile. Când ceva se strică, primul impuls nu e să...

Ce trebuie sa stiiacum 4 days

Marius Bostan: Am fost anchetat de Securitate pentru anticomunism, la 17 ani. Nu am colaborat cu ei, nu am turnat pe nimeni!

Marius Bostan, personalitate importantă în Partidul Național Țărănesc, antreprenor și fost ministru al Comunicațiilor, a fost recent ținta unor acuzații...

Educatieacum 4 days

Cum să îți alegi corect calea profesională încă din timpul liceului

Alegerea unei cariere este una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua în viața ta. Deși mulți...

Ce trebuie sa stiiacum 4 days

Cardiologie Bucuresti – index clinici, cabinete și spitale din capitală

CardiologieBucuresti.ro este portalul de referință pentru identificarea și accesarea serviciilor de cardiologie din București. Site-ul oferă un index complet al...

Featuredacum 4 days

Franke, cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume, lansează bateria 6-în-1 Mythos Water Hub în România

Într-un moment în care sustenabilitatea și optimizarea spațiului din locuință devin priorități pentru consumatori, nevoia de soluții inteligente este mai...

Top 4 suplimente de vitamine esențiale pentru un stil de viață sănătos Top 4 suplimente de vitamine esențiale pentru un stil de viață sănătos
Ce trebuie sa stiiacum 5 days

Top 4 suplimente de vitamine esențiale pentru un stil de viață sănătos

Poză de Nataliya Vaitkevich pe Pexels.com   Menținerea unui stil de viață sănătos poate părea o provocare, astfel că suplimentele...

Localeacum 5 days

 Cât trebuie să economisești ca să fii în siguranță din punct de vedere financiar? Recomandarea specialiștilor

18 iunie, București. Economisirea este unul dintre cei mai importanți indicatori ai bunăstării într-o societate și ai sănătății financiare a fiecărei...

Când este momentul potrivit pentru a schimba anvelopele de vară? Când este momentul potrivit pentru a schimba anvelopele de vară?
Ce trebuie sa stiiacum 5 days

Când este momentul potrivit pentru a schimba anvelopele de vară?

Sursa foto: Pixabay.com   Schimbarea anvelopelor de vară este o decizie importantă care poate influența siguranța și confortul la volan....

Ce trebuie sa stiiacum 6 days

Când ai nevoie de mai mult decât mobilă frumoasă – ai nevoie de oameni care simt spațiul ca pe o prelungire a ta

Sunt oameni care își cumpără o casă și se opresc acolo. Și sunt oameni care își construiesc un cămin. Diferența...

Ce trebuie sa stiiacum 7 days

Ce rol au invertoarele în eficiența sistemelor fotovoltaice?

Energia solară câștigă teren rapid și devine o soluție viabilă pentru multe gospodării sau companii care urmăresc să reducă facturile...

Heathrow to Gatwick Criptomonede

TOP ȘTIRI Bănățeanul.ro

Copyright © 2025 - BĂNĂȚEANUL.ro Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul www.banateanul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@banateanul.ro