Amenajarea baii, organizarea zonei de spalatorie si gasirea echilibrului potrivit intre functionalitate si estetica este o sarcina minutioasa care poate oferi multa satisfactie. Trebuie doar sa cunosti pasii “obligatorii” de urmat si amenajarea baii va deveni un joc distractiv de imbinari si combinatii personalizate! Haideti sa aflam in detaliu cum sa ne deplasam pentru a crea un mediu confortabil, de la o acoperire la alta. Laguna.ro este locul din care poti cumpara tot ce ai nevoie.

O privire eleganta

Proiectarea eficienta a unei bai implica multe decizii: organizarea spatiului, evaluarea functionalitatii si alegerea stilului, pentru a le numi pe cele mai importante. Aranjarea si gestionarea elementelor de mobilier, fie ele mari sau mici, creeaza un mediu elegant si curat. Acesta este intotdeauna un obiectiv valabil in design, dar cu atat mai mult in zona de baie, unde curatenia ar trebui sa fie in centrul atentiei inca de la primul pas, de indata ce deschideti usa camerei. Din acest motiv, obiectele sanitare, in special toaleta si bideul, nu ar trebui sa fie imediat vizibile, mai ales pentru ideea de intimitate pe care o transmit. Ce ar trebui sa fie la vedere? Dati unda verde chiuvetei din prim-plan, dusului sau cazii de baie, pentru a crea imediat o atmosfera relaxanta. Chiar si in baie, la urma urmei, ochiul trebuie sa fie in imagine!

De interes:  Peste o mie de reclamații depuse în vestul țării pentru facturile la gaz și curent

Accesorii indispensabile

Atunci cand se completeaza si se amenajeaza baia, este important sa se ia in considerare iluminatul. Exista diferite tipuri de lumini, cum ar fi cele care sunt esentiale pentru camera si cele suplimentare, cum ar fi cele incorporate in oglinda sau in masuta de toaleta. Acestea din urma actioneaza ca puncte de iluminat suplimentare si, prin urmare, nu reprezinta un sprijin suficient in sine. Camera de infrumusetare poate fi functionala cu ajutorul accesoriilor indispensabile, concepute pentru a face ca fiecare baie sa fie unica si eficienta.

Acordati atentie inaltimii

Cat de grozav este sa va decorati baia inspirata de reviste si imagini de pe Internet! Cu toate acestea, proiectarea nu este intotdeauna o chestiune simpla, deoarece este strans legata de caracteristicile camerei si de pozitia tevilor, care sunt esentiale in acest mediu. Sa incepem, de exemplu, cu chiuveta: o piesa de mobilier “multifunctionala” si larg personalizabila, pentru care puteti alege diferite solutii de deschidere a usilor si sertarelor, precum si multe modele diferite de chiuvete. Exista diverse optiuni de lavoare pentru baie: incorporate, semiincastrate sau asezate. In functie de modelul ales, dulapul care il gazduieste este, de asemenea, instalat la o anumita inaltime pentru a se potrivi cat mai bine functiei sale: pozitia dulapului este calculata in functie de “linia de apa” (aproximativ 85 cm de la sol) si de preferintele celor care il vor folosi zilnic.

De interes:  Cum sa ai o Viata Lunga si Sanatoasa

O chiuveta integrata in dulap nu va avea aceeasi pozitie ca una de blat. Daca va proiectati baia cu o chiuveta de blat, suprafata va fi aproape intotdeauna uscata si poate gazdui mobilierul care nu traieste bine cu apa. Aici, suprafata raftului va fi mai mica decat in alte solutii, astfel incat chiuveta sa poata fi pozitionata la inaltimea potrivita. In schimb, dulapul va fi plasat mai sus pentru a putea utiliza corect lavoarul incorporat sau semiincastrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.