Amenajarea spațiului interior folosind corpurile de iluminat potrivite

Logic Light

Atunci când căutați corpuri de iluminat pentru casa dvs., poate fi dificil să știți de unde să începeți. Primul lucru pe care doriți să îl faceți este să vă gândiți la ce fel de iluminat doriți în spațiul dvs. Aveți nevoie de un iluminat funcțional care să lumineze o cameră? Doriți un iluminat de lucru? Sau aveți nevoie de iluminat decorativ?

Iluminatul funcțional este cel mai comun tip de corp de iluminat într-o casă. Acesta iluminează camera astfel încât să fie ușor de văzut și de navigat. Iluminatul operativ oferă o lumină concentrată pe o anumită zonă, cum ar fi un birou sau un colț de lectură. Iluminatul decorativ ajută la crearea unei atmosfere sau a unei senzații într-o cameră, dar nu este neapărat funcțional sau orientat spre sarcini. De asemenea, puteți utiliza luminile decorative pentru a evidenția anumite zone ale unei încăperi sau pentru a oferi lumină ambientală în întregul spațiu.

Odată ce v-ați decis asupra tipului de corp de iluminat pe care doriți să îl folosiți în proiectul dvs. de amenajare a locuinței, este timpul să decideți unde anume ar trebui să meargă. O modalitate de a face acest lucru este de a lucra cu un designer de interior care vă poate ajuta să vă ghideze în fiecare etapă a procesului, de la început până la sfârșit!

De interes:  Prelungeste durata de viata a iPhone-ului tau cu Prestige GSM

Corpurile de iluminat sunt o parte importantă a designului casei, deoarece pot schimba aspectul, senzația și funcția oricărui spațiu.

Atunci când achiziționați corpuri de iluminat pentru proiectul dvs. de amenajare a locuinței, este important să știți că există multe tipuri diferite de corpuri disponibile. Va trebui să decideți ce fel de iluminare doriți în fiecare cameră și apoi să stabiliți ce corp de iluminat va oferi acel tip de lumină.

Tipuri de iluminat

-Lumini cu incandescență – Aceste lămpi produc o lumină gălbuie care aruncă umbre pe pereți și pe obiectele din cameră. Becurile cu incandescență utilizează mai multă energie decât alte tipuri de becuri și au o durată de viață limitată. De asemenea, sunt mai scumpe decât alte tipuri de becuri.

-Lumini LED – Becurile LED sunt cele mai bune pentru iluminatul de accent, deoarece pot fi folosite în spații mici fără a produce prea multă căldură sau strălucire. De asemenea, LED-urile sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic și durează mai mult decât becurile cu incandescență (până la 25 de ani).

De interes:  Inca nu ti-ai ales frizeria din Cluj-Napoca?

-Lumini cu halogen – Becurile cu halogen produc o lumină albă similară cu cea produsă de becurile cu incandescență, dar durează mai mult decât cele cu incandescență (până la 20 de ani). Becurile cu halogen sunt, de asemenea, mai scumpe decât cele cu incandescență, dar mai puțin costisitoare decât cele cu LED-uri, deoarece consumă mai puțină energie pe oră decât consumă fie becurile cu incandescență, fie cele cu LED-uri pe kilowatt oră (kWh).

Atunci când achiziționați corpuri de iluminat, este important să luați în considerare:

* Stilul și dimensiunea instalației (de exemplu, candelabre, pandantive).

* Câte becuri sunt în fiecare corp de iluminat?

* Tipul de bec utilizat (de exemplu, fluorescent vs. LED)

Alegeți corpuri de iluminat în funcție de spațiul camerei

Atunci când achiziționați corpuri de iluminat pentru casa dvs., este important să luați în considerare câteva lucruri. În primul rând, trebuie să vă dați seama ce tip de corp de iluminat va funcționa cel mai bine pentru camera pe care o decorați. Dacă aveți un spațiu deschis, cu tavane înalte și multe ferestre, un candelabru ar putea fi cea mai bună alegere. Dacă aveți un spațiu mic, cu tavane joase, cum ar fi într-o baie sau pe hol, atunci aplicele sau luminile suspendate sunt opțiuni mai bune.

De interes:  Noi măsuri impotriva răspandirii infecției cu SARS-CoV-2!

Odată ce v-ați dat seama ce fel de corp de iluminat este potrivit pentru cameră, este timpul să începeți să cumpărați! Există multe stiluri diferite disponibile la Logic Light – de la candelabre tradiționale de cristal la modele moderne și elegante cu becuri LED care produc mai multă lumină decât cele cu incandescență și nu se încălzesc deloc.

De asemenea, poate doriți să luați în considerare utilizarea mai multor tipuri de iluminat în întreaga locuință – de exemplu, lămpi suspendate în sufragerii și dormitoare, dar în schimb, lămpi suspendate deasupra insulelor din bucătărie; acest lucru va da fiecărei încăperi o senzație unică, fără a fi prea copleșitoare în ansamblu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.