Locale
Alexandra Păcuraru: Cum facem România bine? Răspunsul e simplu! O facem revenind la rădăcini, la credință, la tradiții

Fără iubirea de țară, de neam, libertatea și unitatea națională se transformă adesea în ceea ce vedem astăzi la noi: patriotismul s-a transformat în dorința de profit material imediat. Chiar și așa, am convingerea că tot noi, românii de rând, putem schimba ceva. Pentru că tot noi, prin ștampila pusă o data la 4 ani, ne croim drumul. Țara a fost delapidată de resurse, vândută la străini, iar noi am rămas desculți și împovărați de grija zilei de mâine. România are acum o șansă. Prin noi și prin deciziile și alegerile noastre!
Autoritățile de la București au restanțe mari din anii ’90. Mă refer aici mai ales la modul de a gândi al unor oameni care conduc blocați fiind în sindromul șefiei și al bogăției. Oameni care aruncă zilnic vorbe împachetate frumos. Din acest motiv, la fiecare 5 minute, un român își depune CV-ul ca să plece la muncă în străinătate. Asta arată cele mai recente rapoarte. Ne pleacă mamele să muncească peste granițe, lăsându-și copiii în grija rudelor, pentru a avea „de toate”, mai puțin normalitatea dată de prezența activă a mamei în viața de zi cu zi a copilului. Pleacă absolvenții de liceu să studieze la universități de elită, ducând în bagaje și resentimente, și iluzii. Acești copii au ajuns să creadă că România este o țară săracă, mizeră, coruptă, prost condusă și lipsită de oportunități.
Aripile îngerilor noștri se frâng mult prea devreme. Și cumva pot să-i înțeleg. Milioane nu se mai întorc în țară și lasă în urmă amintiri dragi și bătrâni nemângâiați, singuri cu bolile lor și cu bolile sistemului. Avem acum și o criză în Educație! Profesorii au blocat țara de zile bune, cer bani mai mulți. Pot să-i înțeleg, dar mi-ar fi plăcut să aud că vor și reformă în sistemul de învățământ. De ce? Pentru că școala de azi pregătește oameni numai buni pentru anii `90. As fi vrut să văd că cer o programă demnă de secolul în care trăim, care să pregătească elevii pentru problemele reale ale societății de azi.
Ce se întâmplă cu miile de elevi din anii terminali? Eu cred că interesul elevului trebuie să primeze! Nici nu pot să-mi imaginez stresul prin care trec acești tineri cu visuri mari. Chiar și pe plan mondial, cu câteva excepții, sistemul de învățământ este unul arhaic. Vedem că an de an România pică examenul la educație și nu pare că ar vrea să se schimbe. Legea a fost schimbată de zeci de ori și peste 30 de miniștri au ieșit în față cu lecțiile nefăcute. La fel și Ligia Deca!
Dau în scris că dacă Sorin Câmpeanu era ministru astăzi, tot balamucul ăsta nu se întâmpla! L-ați forțat să plece și să vină dumneaei! Ok, a venit, a făcut ce a promis șefului, nu s-a consultat cu nimeni, nu a luat în seamă pe nimeni și nimic și nu a ținut cont de nicio modificare. Astfel, premierul Ciucă a rămas singur la încasat. Ministrul Educației îngroapă și PNL-ul și educația cu ea. Doamna Deca, alături de capabilii de la Muncă și Finanțe ne invită la colivă curând. Studiile recente arată că 40% dintre elevii români sunt analfabeți funcționali. Starea jalnică a sistemului educațional de la noi pare să nu fie o preocupare pentru aleși.
Da, au dat bani profesorilor, avem și memorandum, vă îndemn acum să mergem mai departe și să facem ceva ca să scăpăm de modul acesta arhaic de predare. Stimați aleși, vă îndemn să construim împreuna noua generație, tineri pregătiți să aducă o schimbare esențială! Cum facem România bine? Răspunsul e simplu! O facem revenind la rădăcini, la credință, la tradiții. Trebuie să renaștem în lumina unui naționalism sănătos. O putem face prin investiții, dar fără întârziere! Oportunismul să nu fie noua noastră valoare politică.
România are nevoie de un planificator și de un executor gospodar. Avem astfel de oameni capabili? Determinați să intre în luptă pentru viitor? Când spui ca îți iubești țara dovedești prin fapte! Muncești în România și pentru România, investești în România, îți ții banii și oamenii în țară. Să ne apreciem țara și istoria! Așa cum vedem exemplul de astăzi din comuna Hlipiceni, județul Botoșani. Un nou monument dedicat eroilor neamului românesc căzuți pe câmpul de luptă în primul și al doilea Război Mondial a fost inaugurat și realizat de Preacuviosului părinte Ciprian Grădinaru, cu sprijinul autorităților române și cu sprijinul unui sculptor din Republica Moldova. Să ne mândrim cu astfel de oameni și cu astfel de evenimente care ne fac cinste.
Este adevărat că se întâmplă de cele mai multe ori ca istoria să fie lăsată în paragină. În România sunt peste 30 de mii de monumente istorice: monumente funerare, statui și până la case memoriale. Cu peste o mie de conace aflate într-o stare avansată de degradare, România își pierde din identitate. Clădiri de patrimoniu mutilate de indolență și indiferență. Rămășițe ale vremurilor de demult au rămas să oglindească trecutul. Clădirile istorice rămân la voia întâmplării, rămân pierdute în zgomotul urban, pe străzi adiacente sau chiar la strada principală. Mai avem oare ceva? Sunt convinsă că da! Avem demnitate și încă îl mai avem pe bunul Dumnezeu.
De aceea insistăm, aici la Realitatea PLUS, să vă prezentăm momentele care ne-au clădit ca neam al acestei lumi. De-a lungul istoriei grele, de mai bine de două milenii, am reușit să stăm drepți în fața vremurilor mai bune sau mai puțin bune datorită religiei noastre și a credinței. Biserica a fost stâlp tare și alinare. Viața este o binecuvântare! Dacă schimbi modul în care privești viața și acționezi, dragă telespectator, poți să îți lași amprenta în viata a milioane de oameni și în istorie. Așa că vă voi face cunoscut evenimentul de azi din Botoșani, prin care putem să ne mândrim! Dragii mei, să nu lăsăm pe nimeni să ne fure țara.
Auzisem că mâine ar fi trebui să se întâmple, în sfârșit, rotativa guvernamentală. Potrivit unor surse, s-a amânat din nou. Nicolae Ciucă nu vrea să plece de la Palatul Victoria până nu se încheie greva din educație. Astăzi, totuși, trebuie să avem un guvern demn, care să rezolve crizele majore cu care se confruntă această țară. Responsabilitatea guvernării a fost pasată și amânată. PSD a căutat orice scuză pentru a nu prelua cârma țării. Responsabilitate și fără frică de crize, pentru că vor mai urma, asta le doresc tuturor celor care decid pentru noi, poporul, în fiecare zi. Cum apele sunt încă tulburi în România, iar nemulțumirile multor categorii socio profesionale sunt din ce mai mari, incertitudinea e definiția zilelor acestea. Mii de angajați din sănătate au protestat astăzi în Capitală, au pichetat sediile ministerelor Muncii și Sănătății și au ajuns până la Palatul Parlamentului. Vor și ei salarii mai mari și deblocarea posturilor din sistem. Și polițiștii amenință cu blocarea sistemului dacă problemele lor nu sunt rezolvate.
Astăzi, sute de angajați din penitenciare, militari rezerviști și polițiști au ieșit în stradă și și-au strigat nemulțumirile. Oamenii legii se plâng de condițiile de muncă și de salariile mici. Pe lângă această problemă, polițiștii sunt nemulțumiți și de faptul că pensiile lor vor fi recalculate, iar vârsta de ieșire la pensie va fi majorată până la 65 de ani. Mă bucur, totuși, că acest guvern demn alege să rămână pe poziții până la rezolvarea crizelor.
Continuăm și astăzi experimentele la mâncarea care ne îmbolnăvește. Am început această campanie pentru a descoperi otrava din mâncarea de pe mesele romanilor. Pentru ca rezultatele să fie oficiale, am trimis fructele testate în direct și la ANSVSA. Din păcate, autoritățile sporesc incertitudinea și ne spun că ei fac testarea, dar aceasta nu este concludentă dacă fructele nu au frunze. Vă invit să mergeți în supermarketuri să vedeți care sunt fructele care se vând cu frunze! Nu o să găsiți mai nimic. Am informații clare că frunzele conțin alte pesticide decât fructul în sine. Cum vreți să ne mințiți? De ce vă e frică? Că trebuie să retrageți toată marfa care ne omoară?
Am citit zeci de studii și articole care arată clar că cei din alte state civilizate care au vrut să scoată la lumină ceea ce vreau să fac eu astăzi la mine în țară au fost excluși, eliminați, reduși la tăcere cumva. De aici îmi trag singură concluzia ca sunt și alte state mai corupte decât România, de exemplu Belgia și Olanda. Fac apel la judecătorii României și avocații României sa își unească forțele să oprească vărsarea drogurilor și fructelor otrăvite la noi în țară. Iar voi, stimați telespectatori, aveți grijă, citiți etichetele, testați alimentele, în special fructele exotice, peștii care sunt forțați cu antibiotice, carnea injectată, fructele de mare radioactive. Vrei să dai copilului suc natural și, de fapt, îl poți băga în spital, pentru că în suc ajung substanțele otrăvitoare, care înseamnă cancer, moarte lentă, dar sigură. Dragii mei, rugați-va și căutați cu seriozitate lideri politici autentici, care să vă sprijine, să ne sprijine ca nație să supraviețuim acestora vremuri toxice. Suntem intoxicați și cu banii luați, și netratați în spitalele dezastrului. Dacă, din nefericire, ajungem la spital, tot din motive de profituri de miliarde stă în sertare planul de combatere a cancerului. Un om nu își permite să dea 1.300 de lei pe un aparat de testat. Vreau să văd acțiune. Dacă nu, plecați acasă! Resetați instituțiile statului sau falimentați-le pe toate și puneți lacătul pe ele! Că ați ajuns să livrați moarte.
Aici am ajuns în secolul 21, anul 2023! Să fiu trimisă acasă cu pepenii de import care au picat în platou testul toxicității. La fel și ananasul! Vor frunze ei! Cine ne mai apără în România? Ce autoritate mai face teste reale? Intervine cineva sau vă convine tuturor? Otrăvuri în mâncare și droguri de mare risc ce prăjesc creierele consumatorilor și transformă oamenii în Zombie! Cât voi mai fi aici să emit păreri în fața dumneavoastră, voi caută și voi spera ca politicul să se regenereze, iar legile să fie în favoarea noastră și împotriva traficanților și corupților! Să nu ne jucăm cu viața! Ar fi prea mult! Vă invit să ne dam mâna pentru România suverană.
Un editorial semnat de Alexandra Păcuraru și Adrian Dragomir.
Locale
Reducerea poluării prin colectarea eficientă a deșeurilor

Într-o lume în care consumul crește rapid, problema deșeurilor devine din ce în ce mai presantă. Colectarea și gestionarea corespunzătoare a acestora sunt esențiale pentru protejarea mediului și a sănătății publice. Printr-un efort comun, fiecare dintre dvs. poate contribui la un oraș mai curat și la un viitor mai sustenabil. Haideți să descoperim împreună avantajele colectării corecte a deșeurilor!
Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de un serviciu de colectare deseuri este protejarea naturii. Deșeurile aruncate necorespunzător ajung în ape, păduri sau sol, afectând ecosistemele și viața sălbatică. Prin colectarea și reciclarea adecvată, se reduce poluarea și se conservă resursele naturale. Depozitarea haotică a deșeurilor și arderea acestora în mod necontrolat generează emisii toxice care afectează calitatea aerului. De asemenea, substanțele chimice din deșeuri pot contamina apele subterane, punând în pericol sănătatea publică. O colectare eficientă minimizează aceste riscuri și menține un mediu mai curat.
Multe dintre materialele pe care le aruncăm, precum hârtia, sticla și plasticul, pot fi reciclate și reutilizate. Acest proces necesită mult mai puțină energie decât producerea unor materiale noi. De exemplu, reciclarea aluminiului economisește până la 95% din energia necesară extragerii și prelucrării bauxitei. Colectarea selectivă ajută autoritățile locale să gestioneze mai eficient gropile de gunoi și să reducă cheltuielile pentru curățenie. Cu cât mai multe deșeuri sunt reciclate, cu atât mai puține ajung în depozitele de gunoi, reducând astfel costurile pentru întreținerea acestora.
Industria reciclării și gestionării deșeurilor creează numeroase locuri de muncă. De la colectori și sortatori, până la angajați în fabricile de reciclare, această activitate generează oportunități economice și sprijină comunitățile locale. Un oraș curat este un oraș mai sănătos. Colectarea organizată a deșeurilor previne acumularea acestora pe străzi sau în zone neautorizate, reducând riscul de răspândire a bolilor și de atragere a dăunătorilor. Astfel, contribuim la un mediu mai plăcut pentru toată lumea.
Implicarea în colectarea deșeurilor și adoptarea unui comportament responsabil încurajează și pe ceilalți să facă același lucru. Fiecare dintre dvs. poate fi un exemplu pentru familie, prieteni și colegi, inspirând un stil de viață sustenabil. Multe orașe au implementat reguli stricte privind colectarea deșeurilor, iar nerespectarea acestora poate atrage sancțiuni. Prin colectarea corectă a deșeurilor, evitați posibilele amenzi și contribuiți la respectarea normelor de protecție a mediului. Economia circulară este un model sustenabil care promovează reutilizarea materialelor și reducerea risipei. Prin reciclare și refolosire, produsele au o viață mai lungă, iar impactul asupra mediului este minimizat. Astfel, colectarea eficientă a deșeurilor devine un pilon al dezvoltării durabile.
Prin acțiunile noastre de astăzi, modelăm viitorul copiilor și nepoților noștri. Un mediu curat și sănătos este esențial pentru bunăstarea generațiilor viitoare. Contribuind la colectarea deșeurilor, dvs. jucați un rol esențial în protejarea planetei pentru cei care vor veni după noi. Colectarea deșeurilor nu este doar o obligație, ci o oportunitate de a face o schimbare pozitivă în comunitatea dvs. Avantajele sunt multiple – de la protejarea mediului și economisirea resurselor, până la îmbunătățirea calității vieții și crearea unui viitor mai sustenabil. Fiecare gest contează, iar implicarea fiecăruia dintre dvs. poate face diferența. Haideți să ne asumăm responsabilitatea și să contribuim la un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți!
Locale
De ce să începeți să colectați selectiv deșeurile chiar de azi

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este doar o obligație legală, ci și o modalitate eficientă de a proteja mediul și de a contribui la o lume mai curată și mai sănătoasă. Dacă până acum nu ați acordat atenție modului în care gestionați deșeurile, este momentul potrivit să faceți o schimbare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începeți chiar de azi să colectați selectiv deșeurile.
Protejați mediul înconjurător
Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de colectare deseuri este reducerea poluării. Prin separarea corectă a deșeurilor, permiteți reciclarea materialelor și preveniți acumularea de gunoaie în natură. Plasticul, hârtia, metalul și sticla pot fi refolosite și transformate în produse noi, reducând astfel necesitatea de a extrage resurse naturale. Gropile de gunoi sunt o problemă majoră, deoarece ocupă spațiu, poluează solul și apele subterane și contribuie la emisiile de gaze cu efect de seră. Prin colectarea selectivă, multe dintre deșeurile care ajung în aceste gropi pot fi reciclate sau compostate, diminuând astfel impactul negativ asupra mediului.
Colectarea deșeurilor contribuie la economia circulară, un sistem în care produsele și materialele sunt reutilizate și reciclate pentru a crea noi bunuri. În loc să folosim mereu resurse naturale pentru a produce obiecte noi, putem refolosi materiale existente, economisind energie și bani. Reciclarea consumă mai puțină energie decât producerea materialelor din resurse virgine. De exemplu, reciclarea aluminiului necesită cu până la 95% mai puțină energie decât producerea acestuia din bauxită. Astfel, colectarea selectivă reduce amprenta de carbon și ajută la combaterea schimbărilor climatice.
Gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor poate duce la răspândirea bolilor, contaminarea apei și poluarea aerului. Prin separarea corectă a deșeurilor, reduceți riscurile asociate cu depozitarea și arderea gunoiului, contribuind la un mediu mai sănătos pentru toți. Colectarea selectivă vă poate ajuta să reduceți costurile legate de gestionarea deșeurilor. În multe localități, reciclarea este gratuită sau mai ieftină decât eliminarea gunoiului menajer. În plus, materialele reciclabile pot fi vândute centrelor de colectare, oferindu-vă o mică recompensă pentru efortul depus.
Prin adoptarea unui comportament responsabil în ceea ce privește deșeurile, le oferiți un exemplu pozitiv copiilor și tinerilor. Ei vor învăța să prețuiască natura și să fie mai conștienți de impactul acțiunilor lor asupra mediului. Multe persoane consideră că reciclarea este complicată, dar, în realitate, este mai simplă decât pare. Începeți prin a separa hârtia, plasticul, sticla și metalul în recipiente diferite. Majoritatea orașelor oferă sisteme de colectare specializate, ceea ce face procesul și mai accesibil.
În multe țări, inclusiv în România, colectarea selectivă este impusă prin lege. Nerespectarea regulilor poate duce la amenzi, așa că este mai bine să vă aliniați la cerințele autorităților locale și să evitați eventualele sancțiuni. Implicarea în colectarea selectivă a deșeurilor vă transformă într-un membru activ al unei comunități responsabile. Prin gesturi simple, precum reciclarea și reducerea consumului de plastic, contribuiți la un efort global pentru protejarea mediului.
Colectarea selectivă a deșeurilor este o acțiune mică, dar cu un impact mare asupra mediului, economiei și sănătății noastre. Dacă nu ați început deja, acum este momentul să o faceți.
Locale
De Ce Merită Să Recuperați Rapid Permisul Suspendat

Permisul de conducere este un element esențial al mobilității moderne, oferindu-vă libertatea de a vă deplasa rapid și eficient. Totuși, în anumite situații, acesta poate fi suspendat din diverse motive, precum depășirea limitei de viteză, neacordarea de prioritate sau conducerea sub influența alcoolului. Dacă vă aflați în această situație, aceasta recuperare permis suspendat cât mai rapidă a permisului aduce numeroase avantaje.
Revenirea la Mobilitate și Independență
Fără permis, deplasările zilnice devin mult mai dificile. Fie că mergeți la muncă, faceți cumpărături sau călătoriți, lipsa unui mijloc de transport personal vă poate afecta considerabil stilul de viață. Recuperarea rapidă a permisului vă permite să evitați aceste neplăceri și să reveniți la rutina normală fără întârzieri.
Atunci când nu puteți conduce, sunteți nevoiți să apelați la alternative precum transportul public, taxiurile sau serviciile de ridesharing, ceea ce poate genera costuri semnificative în timp. De asemenea, dacă dețineți o afacere care necesită deplasări frecvente, lipsa permisului poate afecta productivitatea și veniturile. Recuperarea permisului cât mai repede vă ajută să economisiți bani și să evitați cheltuieli neprevăzute.
Pentru multe persoane, permisul de conducere este esențial în desfășurarea activității profesionale. Șoferii de transport, agenții de vânzări, livratorii și mulți alți profesioniști depind de capacitatea lor de a conduce. Dacă permisul este suspendat, există riscul de a pierde locul de muncă sau de a întâmpina dificultăți în îndeplinirea sarcinilor. Recuperarea rapidă a permisului vă permite să evitați astfel de probleme și să vă păstrați stabilitatea profesională.
În funcție de motivul suspendării, există posibilitatea de a reduce perioada de suspendare susținând un test de verificare a cunoștințelor rutiere. De exemplu, dacă permisul a fost suspendat pentru 90 de zile, dar nu ați fost implicat într-un accident, puteți susține examenul și reduce perioada la 30 de zile. Acest avantaj vă ajută să reveniți mai repede pe drumurile publice și să minimizați impactul suspendării asupra vieții dvs.
Dependerea de alte persoane pentru transport poate fi frustrantă și limitativă. Fie că trebuie să apelați la prieteni, familie sau colegi pentru a vă deplasa, această situație poate deveni incomodă și poate crea inconveniente atât pentru dvs., cât și pentru cei din jur. Recuperarea permisului vă oferă din nou libertatea de a vă organiza timpul și traseele fără restricții.
Un permis suspendat poate genera stres și frustrare, mai ales dacă sunteți o persoană activă și obișnuită să aveți control asupra mobilității dvs. Recuperându-vă permisul rapid, eliminați aceste sentimente negative și vă recăpătați autonomia.
Dacă ați ajuns în situația suspendării permisului, este posibil să fi comis o greșeală în trafic. Recuperarea permisului prin susținerea examenului de reducere a perioadei de suspendare vă oferă oportunitatea de a reîmprospăta cunoștințele despre regulile de circulație și de a deveni un șofer mai responsabil.
Unele locuri de muncă, călătorii sau proiecte personale necesită deținerea unui permis valabil. Dacă aveți permisul suspendat pentru o perioadă lungă, este posibil să ratați oportunități importante. Recuperarea permisului într-un timp scurt vă asigură accesul nelimitat la astfel de oportunități.
Recuperarea rapidă a permisului suspendat este esențială pentru a vă menține mobilitatea, independența și stabilitatea financiară. Pe lângă avantajele practice, acest proces vă ajută să vă îmbunătățiți cunoștințele rutiere și să evitați inconvenientele cauzate de lipsa permisului. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, luați în considerare toate opțiunile disponibile pentru a vă recăpăta cât mai repede dreptul de a conduce.
-
Ce trebuie sa stiiacum 7 days
Cum să ai un machiaj impecabil toată ziua
-
Ce trebuie sa stiiacum 6 days
Sănătatea Plămânilor și Efectele Fumatului
-
Localeacum 3 days
Factorii economici și impactul lor asupra pieței imobiliare
-
Ce trebuie sa stiiacum 4 days
De ce Turcia este lider mondial în transplantul de păr?
-
Ce trebuie sa stiiacum 3 days
Căști wireless cu anularea zgomotului: Merită investiția?
-
Ce trebuie sa stiiacum 3 days
Tot ce trebuie să știi despre abdominoplastie: riscuri și beneficii
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
Afinele: Micul fruct al marilor câștiguri
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
Cum să îți menții vitalitatea: sfaturi și rolul suplimentelor naturale