Masina dvs. va va ajuta sa va rezolvati problemele convenabil si usor. Va va duce de la punctul A la punctul B in siguranta si rapid. Pentru ca masina sa va poata deservi in continuare cu fidelitate, trebuie sa va asigurati ca este bine intretinuta si in starea cea mai buna in orice moment. Intretinerea masinii nu trebuie sa fie costisitoare – atat timp cat faceti totul corect si la momentul potrivit. Mai jos sunt 5 lucruri importante care trebuie verificate la masina in mod regulat, astfel incat aceasta sa poata continua sa functioneze bine, sa puteti economisi bani din reparatii, si sa treceti cu brio la urmatoare vizita la o statie ITP:

1. Nivelul uleiului de motor si a uleiului de transmisie

Uleiul de motor, precum si uleiurile de transmisie, sunt principalii lubrifianti ai unei masini. Aceste doua tipuri diferite de uleiuri lubrifiaza toate partile mobile ale motorului, precum si sistemele de transmisie.

Fara lubrifiere, frictiunea va uza piesele mobile in cateva minute. Conducerea unei masini fara ulei sau ulei suficient poate fi catastrofala pentru motorul dvs. si sistemul de transmisie. Daca faceti acest lucru, puteti provoca defectarea acestor piese importante, ceea ce ar duce la reparatii costisitoare, si in final va trebui sa inlocuiti intregul motor si sistemele de transmisie.

De interes:  Note mari și buni la sport? Elevii merituoși din Timiș vor fi recompensați cu... apariția într-o revistă!

Ar trebui sa verificati nivelurile de ulei din masina saptamanal. Majoritatea masinilor au joje pe motor si transmisie pentru ca dvs. sa puteti verifica nivelul uleiului.

In cazul in care observati o reducere a nivelului de ulei, site-ul www.statie-itp.net va recomanda va consultati mecanicul si verificati daca exista scurgeri inainte de a completa uleiul la nivelurile recomandate.

2. Lichidul de racire

In timpul functionarii motorului, se produce multa caldura. De aceea lichidul de racire este vital pentru mentinerea motorului la temperaturi optime de functionare. Prin urmare, trebuie sa verificati in mod regulat nivelul lichidului de racire al motorului, pentru a evita supraincalzirea si deteriorarea ulterioara a motorului. In cazul in care nivelul lichidului de racire scade, asigurati-va ca il umpleti, si verificati de asemenea daca exista scurgeri.

3. Presiunea anvelopelor

Anvelopele sunt parti foarte importante ale masinii, dar la fel de importanta este si presiunea lor. In primul rand, trebuie sa va asigurati ca toate anvelopele sunt umflate la nivelurile recomandate. Acest lucru va mentine masina echilibrata si in miscare fara probleme. Se intampla destul de frecvent ca presiunea anvelopelor sa scada putin intr-o perioada de timp. Deci, trebuie sa va asigurati ca verificati presiunea anvelopelor cel putin o data pe luna pentru a mentine anvelopele umflate si in stare buna de functionare.

De interes:  De Ce Ai Nevoie Pentru Amenajarea Casei In Stil Feng-Shui?

4. Lichid de frana si lichid de servodirectie

Nu puteti conduce o masina daca nu o puteti opri, si acesta este motivul pentru care franele sunt foarte importante intr-o masina. Lichidul de frana este o componenta cheie a sistemului de franare, iar franele nu ar functiona fara lichidul de frana. Prin urmare, trebuie sa verificati in mod regulat nivelurile lichidului de frana pentru a va asigura ca franele functioneaza optim.

5. Lumini

Masinile au diferite tipuri de lumini care au functii diferite. Este important ca toate aceste lumini sa functioneze corect, astfel incat sa puteti folosi masina in siguranta. Obisnuiti-va sa inspectati saptamanal toate luminile masinii dvs. pentru a va asigura ca toate functioneaza corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.